Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ciasto cytrynowe z porzeczką

40-50min 160-180o

Składniki

  • Ciasto Lemoniada Credin 1.000 kg
  • Jaja 0.350 kg
  • Olej 0.300 kg
  • Woda 0.200 kg
  • Porzeczka mrożona 0.400 kg

Wykonanie

1

Ciasto cytrynowe z porzeczką:

Wymieszać wszystkie (za wyjątkiem mrożonych owoców) składniki ok. 2 minut, na wolnych obrotach. Do gotowego ciasta wmieszać delikatnie mrożone owoce i wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy o rozmiarach 40x30. Wypiec w temp. 180 oC, w czasie ok. 40-50 min. Gotowe ciasto po wystygnięciu posypać cukrem pudrem albo pożelować. Czas wypieku: 40-50 min. Temp. wypieku: 160-180o C.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Ciasto Lemoniada Credin
Jaja
Olej
Woda
Porzeczka mrożona
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2024 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI

Chcę zapisać się na warsztaty

Zapis nie jest równoznaczny z udziałem w warsztatach, skontaktujemy się z Tobą celem ustalenia szczegółów i dogodnej dla Ciebie formy płatności.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Polmarkus Sp. z o.o. z siedzibą w 44-120 Pyskowice,, ul. Wyszyńskiego 62 NIP 9691285173