Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Kostka “Owoce Leśne”

Składniki

1. Biszkopt

  • Jajka 0.900 kg
  • Cukier 0.400 kg
  • Mąka 0.400 kg
  • Bisquita 0.060 kg

2. Mus z kremu Brulee

  • Mleko 0.600 kg
  • Śmietana 0.800 kg
  • Krem Brulee 0.300 kg
  • Sanatine 0.080 kg
  • Ubita śmietana 0.800 kg

3. Warstwa owocowa

  • Owoce leśne w żelu 0.900 kg
  • Woda 0.100 kg
  • Cukier 0.050 kg
  • Sanatine 0.030 kg

4. Mus z owoców leśnych

  • Fond Owoce Leśne 0.375 kg
  • Woda 0.300 kg
  • Ubita śmietana 1.500 kg

5. Polewa malinowa

  • Belnap 0.150 kg
  • Woda 0.125 kg
  • Decorgel Malinowy 0.425 kg
  • Decorgel Glamour 0.075 kg

Wykonanie

1

Biszkopt:

Wszystkie składniki ubijać na wysokich obrotach przez ok.6-8min. Wylać na blachę 60 x 40 i wypiekać w temp. 220 stopni przez około 7 minut. Składniki zostały podane na 3 sztuki 6- x 40 cm

2

Mus z kremu Brulee:

Zagotować mleko ze śmietaną. Sanatine wymieszać z Cremem Brulee i wsypać do zagotowanych płynów. Ponownie zagotować do pierwszego "bulgnięcia". Kiedy mus osiągnie temp.ok. 30°C dodać ubitą śmietanę. Całą masę wylać na biszkopt, przykryć drugim biszkoptem i schłodzić.

3

Warstwa owocowa:

Zagotować wodę z cukrem. Dodać Sanatine i na końcu owoce w żelu. Całość wylać na biszkopt i schłodzić

4

Mus z owoców leśnych:

Połączyć wodę z Fondem, a następnie dokładnie wymieszać z lekko ubitą śmietaną. Całość nałożyć na schłodzone owoce i nadal schładzać.

5

Polewa malinowa:

Zagotować Belnap z wodą. Wymieszać oba Decorgele i połączyć z zagotowanym żelem. Oblewać najlepiej zamrożone torty.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Jajka
Cukier
Mąka
Bisquita
Mleko
Śmietana
Krem Brulee
Sanatine
Ubita śmietana
Owoce leśne w żelu
Woda
Fond Owoce Leśne
Belnap
Decorgel Malinowy
Decorgel Glamour
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2024 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI

Chcę zapisać się na warsztaty

Zapis nie jest równoznaczny z udziałem w warsztatach, skontaktujemy się z Tobą celem ustalenia szczegółów i dogodnej dla Ciebie formy płatności.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Polmarkus Sp. z o.o. z siedzibą w 44-120 Pyskowice,, ul. Wyszyńskiego 62 NIP 9691285173