Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Szarlotka Włoska

Składniki

1. Blat biszkoptowo-tłuszczowy

  • Multiciasto Koncentrat 0.300 kg
  • Mąka 0.360 kg
  • Cukier 0.450 kg
  • Olej 0.360 kg
  • Woda 0.300 kg
  • Jaja 0.600 kg
  • Ovalet Super 0.025 kg

2. Jabłka prażone

  • Jabłka prażone 4.000 kg
  • Żelatyna 0.040 kg
  • Cynamon kg

3. Masa orzechowa

  • Krem roślinny Bakels 1.000 kg
  • Trufla Nugatowa 0.500 kg
  • Spirytus 0.080 kg
  • Orzechy włoskie 0.500 kg

4. Wykończenie

  • Żel Diamond All round 0.500 kg

Wykonanie

1

Blat biszkoptowo-tłuszczowy:

15 min 180 o

Połączyć wszystkie składniki oprócz oleju i napowietrzać około 5 minut. Dodać stopniowo olej. Wyłożyć ciasto na 2 blachy cukiernicze (60x40) wyłożone papierem i wysmarować blaty. Wypiekać w temp. 180 st. C przez ok. 15 minut. Ostudzić.

2

Jabłka prażone:

Żelatynę namoczyć i rozpuścić. Połączyć z jabłkiem i cynamonem. Wyłożyć na pierwszy blat i przykryć drugim.

3

Masa orzechowa:

Truflę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Rozpuszczoną truflę wymieszać z częścią kremu roślinnego (około 150 g) i dodać spirytus. Do tak przygotowanej masy dodać resztę kremu roślinnego i ubić. Następnie dodać uprażone orzechy włoskie. Gotowy krem wyłożyć i wyrównać na drugim blacie. Odstawić do wychłodzenia.

4

Wykończenie:

Żel Diament All round lekko podgrzać i wykończyć powierzchnię. Można posypać np. orzechami wg uznania.  

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Multiciasto Koncentrat
Mąka
Cukier
Olej
Woda
Jaja
Ovalet Super
Jabłka prażone
Żelatyna
Cynamon
Krem roślinny Bakels
Trufla Nugatowa
Spirytus
Orzechy włoskie
Żel Diamond All round
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2024 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI

Chcę zapisać się na warsztaty

Zapis nie jest równoznaczny z udziałem w warsztatach, skontaktujemy się z Tobą celem ustalenia szczegółów i dogodnej dla Ciebie formy płatności.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Polmarkus Sp. z o.o. z siedzibą w 44-120 Pyskowice,, ul. Wyszyńskiego 62 NIP 9691285173