O nas w “Bake & Sweet”

Zapraszamy do lektury marcowego numeru “Bake & Sweet”, w którym wśród targowych hitów Expo Sweet 2013 znalazły się sorbety autorstwa naszego technologa Tomasza Szypuły.
Najnowsza linia sorbetów proponowana przez Polmarkus to sorbety na bazie syropu, powstałego dzięki pasteryzacji składników podstawowych jak woda i cukier oraz stabilizacji na włóknach roślinnych.
Smaki sorbetów nie ograniczają się do tych tradycyjnych jak czarna porzeczka, kiwi, cytryna, malina; na targach przedstawiliśmy np. produkty z dodatkiem pasty pistacjowej, czy sorbety czekoladowe. Produktem o specyficznym smaku jest “Pączuś”, w którym Tomasz Szypuła wykorzystał włoskie produkty i stworzył polski smak. Innym smakiem są lody bajaderka na bazie pasty truflowej Elenka. Pełny tekst artykuły- dostępny tutaj
Na uwagę w aktualnym numerze “Bake & Sweet” zwraca również materiał “Spód do cupcake co dwie sekundy” poświęcony urządzeniom do przygotowywaniu spodów cukierniczych firmy Ferneto. Ta portugalska maszyna jest jedyną dostępną w naszym kraju (Polmarkus jest wyłącznym przedstawicielem Ferneto). Więcej informacji – tutaj.