Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Bananowy tunel

Składniki

1. Ciasto Platenkuchen – straciatella

  • Sucrea PlattenKuchen 0.500 kg
  • Mąka 0.205 kg
  • Jaja Eipro 0.160 kg
  • Woda 0.405 kg
  • Olej 0.200 kg
  • Cukier 0.150 kg
  • Dawn Chunksy ciemna czekolada 0.200 kg

2. Ciasto parzone Ekler Mix

  • Sucrea Ciasto Parzone Ekler Mix 0.125 kg
  • Olej 0.125 kg
  • Woda 0.125 kg
  • Jaja Eipro 0.190 kg

3. Krem karmelowy

  • Sucrea Fond karmelowy 0.190 kg
  • Woda 0.150 kg
  • Ubita śmietana 0.750 kg
  • Fruibel San Felipe 0.150 kg
  • Sucrea Glazura straciatella 0.150 kg

4. Krem bananowy

  • Sucrea Fond bananowy 0.500 kg
  • Woda 0.400 kg
  • Bita śmietana 2.000 kg

5. Polewa karmelowa

  • Fruibel Dekorgel karmelowy 0.200 kg
  • Fruibel Dekorgel neutralny 0.200 kg
  • Woda 0.100 kg
  • Belnap 0.100 kg

Wykonanie

1

Ciasto Platenkuchen – straciatella:

15-20min 190o

Mieszać wszystkie składniki na wolnych obrotach przez 3 minuty. Na koniec dodać chunksy. Wylać całość na blachę i wypiekać.

2

Ciasto parzone Ekler Mix:

25 min 210-190o

Mieszać wszystkie składniki 1 minutę na wolnych obrotach i następnie 5 minut na szybkich obrotach. Szprycować paski na długość całej blachy. Temperatura pieczenia: 210 - 190 st. C (temperatura spadająca). Czas pieczenia około 25 minut. Pod koniec na otwartych cugach.

3

Krem karmelowy:

Zmieszać fond z wodą. Powoli dodać bitą śmietanę. Napełnić przekrojone batony z ciasta parzonego. Przykryć drugą połową ciasta parzonego. Przesmarować dokładnie polewą czekoladową. Przygotowanie polewy:  San Feline i Glazura straciatella należy upłynnić i połączyć.

4

Krem bananowy:

Zmieszać fond z wodą. Powoli dodać bitą śmietanę. Nałożyć niewielką ilość kremu na biszkopt i nałożyć wzdłuż blachy batony z ciasta parzonego. Przykryć pozostałą ilością kremu bananowego.

5

Polewa karmelowa:

Zagotować Belnap z wodą i dodać do dekorgeli. Przesmarować ciasto bananowe letnią polewą.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Sucrea PlattenKuchen
Mąka
Jaja Eipro
Woda
Olej
Cukier
Dawn Chunksy ciemna czekolada
Sucrea Ciasto Parzone Ekler Mix
Sucrea Fond karmelowy
Ubita śmietana
Fruibel San Felipe
Sucrea Glazura straciatella
Sucrea Fond bananowy
Bita śmietana
Fruibel Dekorgel karmelowy
Fruibel Dekorgel neutralny
Belnap
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2023 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI

Chcę zapisać się na warsztaty

Zapis nie jest równoznaczny z udziałem w warsztatach, skontaktujemy się z Tobą celem ustalenia szczegółów i dogodnej dla Ciebie formy płatności.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Polmarkus Sp. z o.o. z siedzibą w 44-120 Pyskowice,, ul. Wyszyńskiego 62 NIP 9691285173