Batoniki muesli

Składniki
1. Blat kruchy
- Ciasto kruche M+S 1.000 kg
- Margaryna 70% 0.450 kg
- Jaja 0.050 kg
2. Wykonanie całości
- Marmolada wieloowocowa 0.350 kg
- Floremix Komple 0.700 kg
- Margaryna 0.300 kg
- Woda 0.200 kg
- Orzechy arachidowe 0.500 kg
- Słonecznik 0.500 kg
- Rodzynki 0.400 kg
- Słupki migdałów 0.300 kg
- Skórka pomarańczowa kandyzowana 0.200 kg
Wykonanie
Blat kruchy:


Składniki połączyć i wyrobić do żądanej masy. Ciasto rozwałkować na blat 40/60 cm i upiec w temp. 210 st. C przez ok. 12 min.
Wykonanie całości:
Warstwa owocowa: marmoladę rozsmarować na upieczony blat kruchy. Warstwa z bakaliami: orzechy, słonecznik, migdały uprażyć na lekki brązowy kolor. Margarynę zagotować z wodą i Floremix. Następnie połączyć z bakaliami. Gotową masę rozprowadzić na spód kruchy z marmoladą. Ciasto odstawiamy do leżakowania na ok. 24 h. Po skrzepnięciu blat pokroić na dowolne kawałki, które można dowolnie oblać czekoladą.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".