Bułki maślane z dodatkiem Wezuwio



Składniki
- Mąka pszenna typ 500 10.000 kg
- Sól 0.150 kg
- Drożdże 0.450 kg
- Mleko w proszku odtłuszczone 0.200 kg
- Margaryna 0.600 kg
- Woda 5.000 kg
- Wezuwio 0,3-0,5% 0.050 kg
Wykonanie
Bułki maślane z dodatkiem Wezuwio:
Wymieszać wszystkie składniki 6-12 min. (w zależności od rodzaju miesiarki), do dobrego wyrobienia ciasta. Temperatura ciasta 26-28 °C, czas spoczynku ciasta 15-20 min. Po tym czasie przebić ciasto i pozostawić na 5 min. spoczynku. Podzielić ciasto na kęsy o masie 1800 g, fermentacja w kęsach ok. 10 min. Podzielić każdy kęs na 30 szt., zaokrąglić bułki. Fermentacja końcowa 40-50 min. Wypiekać w temp. 210-220 °C przez ok. 16 min. z niewielkim zaparowaniem pieca lub bez zaparowania.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".