Bułki z dodatkiem Etny


Składniki
- Mąka pszenna typu 500 10.000 kg
- Sól 0.200 kg
- Drożdże 0.400 kg
- Cukier 0.200 kg
- Woda 5.400 kg
- Dod. Etna 0,3-0,5% 0.050 kg
Wykonanie
Bułki z dodatkiem Etny:
Wymieszać wszystkie składniki 6-12 min. (w zależności od rodzaju miesiarki), do dobrego wyrobienia ciasta. Temp. ciasta 26-28o C, fermentacja wstępna ok. 10 min. Podzielić ciasto na kęsy, fermentacja w kęsach ok. 15 min. Podzielić każdy kęs na 30 szt., zaokrąglić bułki. Fermentacja końcowa 40-50 min. Wypiekać w temp. 230-240o C. Czas wypieku zależy od masy kęsów.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".