Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Bułki z dodatkiem Etny

230-240o

Składniki

  • Mąka pszenna typu 500 10.000 kg
  • Sól 0.200 kg
  • Drożdże 0.400 kg
  • Cukier 0.200 kg
  • Woda 5.400 kg
  • Dod. Etna 0,3-0,5% 0.050 kg

Wykonanie

1

Bułki z dodatkiem Etny:

Wymieszać wszystkie składniki 6-12 min. (w zależności od rodzaju miesiarki), do dobrego wyrobienia ciasta. Temp. ciasta 26-28o C, fermentacja wstępna ok. 10 min. Podzielić ciasto na kęsy, fermentacja w kęsach ok. 15 min. Podzielić każdy kęs na 30 szt., zaokrąglić bułki. Fermentacja końcowa 40-50 min. Wypiekać w temp. 230-240o C. Czas wypieku zależy od masy kęsów.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka pszenna typu 500
Sól
Drożdże
Cukier
Woda
Dod. Etna 0,3-0,5%
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI