Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Chleb aloesowy

40-50min 230-200o

Składniki

  • Mieszanka Chleb Aloesowy 1.000 kg
  • Mąka żytnia 720 0.800 kg
  • Mąka pszenna 750 0.200 kg
  • Drożdże 0.080 kg
  • Woda 1.340 kg

Wykonanie

1

Chleb aloesowy:

Wszystkie składniki wymieszać. Czas miesienia: wolne obroty 6 min. szybkie obroty 2 min. Temp. ciasta: 28 °C. Czas spoczynku: 30 min. Naważka: 560 g. Garowanie: 40 min., 35 °C (wilgotność 75%). Pieczenie: 230 °C zaparować, po 20 min. otworzyć komin i zmniejszyć temp. na 200 °C. Czas pieczenia: 40-50 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mieszanka Chleb Aloesowy
Mąka żytnia 720
Mąka pszenna 750
Drożdże
Woda
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI