Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Chleb mieszany pszenno – żytni

240-200o

Składniki

  • Mąka pszenna 650 7.000 kg
  • Kwas naturalny 4-fazowy 3.000 kg
  • Drożdże 0.250 kg
  • Sól 0.200 kg
  • Woda 4.300 kg
  • Dodatek wypiekowy Kilimandżaro Suprima 0.035 kg

Wykonanie

1

Chleb mieszany pszenno – żytni:

Wymieszać wszystkie składniki 6-12 min. (w zależności od rodzaju miesiarki), do dobrego wyrobienia ciasta. Temp. ciasta 26-28 oC, fermentacja wstępna ok. 20 min. Podzielić ciasto na kęsy, zaokrąglić, lekko wydłużyć, uformować na deskach lub na aparatach. Fermentacja końcowa 40-50 min. Wypiekać w temp. 240o C, opadającej do 200o C. Czas wypieku zależy od masy kęsów.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka pszenna 650
Kwas naturalny 4-fazowy
Drożdże
Sól
Woda
Dodatek wypiekowy Kilimandżaro Suprima
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI