Chleb mieszany pszenno – żytni


Składniki
- Mąka pszenna 650 7.000 kg
- Kwas naturalny 4-fazowy 3.000 kg
- Drożdże 0.250 kg
- Sól 0.200 kg
- Woda 4.300 kg
- Dodatek wypiekowy Kilimandżaro Suprima 0.035 kg
Wykonanie
Chleb mieszany pszenno – żytni:
Wymieszać wszystkie składniki 6-12 min. (w zależności od rodzaju miesiarki), do dobrego wyrobienia ciasta. Temp. ciasta 26-28 oC, fermentacja wstępna ok. 20 min. Podzielić ciasto na kęsy, zaokrąglić, lekko wydłużyć, uformować na deskach lub na aparatach. Fermentacja końcowa 40-50 min. Wypiekać w temp. 240o C, opadającej do 200o C. Czas wypieku zależy od masy kęsów.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".