Ciacho makowo – orzechowe

Składniki
1. Blat makowy
- Fiorfiore camargo 0.250 kg
- Jaja 0.125 kg
- Woda 0.050 kg
- Masa makowa 0.200 kg
2. Blat biały Camargo
- Fiorfiore camargo 0.125 kg
- Jaja 0.063 kg
- Woda 0.025 kg
3. Krem orzechowy i wykonanie całości
- Margaryna gioia 0.230 kg
- Caravella cover cacao 0.140 kg
- Pasta Nocciola Laurus 0.030 kg
- Spirytus 0.010 kg
- Caravella cover white 0.400 kg
- Powidła śliwkowe 0.120 kg
Wykonanie
Blat makowy:


Blat makowy (ramka 20 x 30 cm - z tego wykroić 2 blaty 20 x 30 cm): wszystkie składniki należy ubijać przez 10 min. na szybkich obrotach. Na koniec dodać masę makową (lub 0,120 kg suchego maku z odrobiną wody) i odpiekać całość w temp. 180 st. C ok. 25-30 min.
Blat biały Camargo:


Blat biały Camargo (ramka 20 x 30 cm - 1 biszkopt): wszystkie surowce ubijać 10 min. na szybkich obrotach. piec w temp. 170 -180 st. C ok. 15-20 min.
Krem orzechowy i wykonanie całości:
Krem orzechowy: napowietrzyć margarynę. dodać Caravellę cover cacao oraz pastę Nocciola Laurus. Na koniec doprawić spirytusem. Całość: do ramki 20 x 30 cm włożyć blat makowy i delikatnie nakropić. Wyłożyć krem orzechowy 150g, przykryć blatem białym i ponownie nakropić. Rozsmarować znowu 150g kremu orzechowego, przykryć blatem makowym, nakropić i wyrównać kremem białym. Wykończyć całość caravellą cover white.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".