Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ciacho makowo – orzechowe

Składniki

1. Blat makowy

  • Fiorfiore camargo 0.250 kg
  • Jaja 0.125 kg
  • Woda 0.050 kg
  • Masa makowa 0.200 kg

2. Blat biały Camargo

  • Fiorfiore camargo 0.125 kg
  • Jaja 0.063 kg
  • Woda 0.025 kg

3. Krem orzechowy i wykonanie całości

  • Margaryna gioia 0.230 kg
  • Caravella cover cacao 0.140 kg
  • Pasta Nocciola Laurus 0.030 kg
  • Spirytus 0.010 kg
  • Caravella cover white 0.400 kg
  • Powidła śliwkowe 0.120 kg

Wykonanie

1

Blat makowy:

25-30min 180o

Blat makowy (ramka 20 x 30 cm - z tego wykroić 2 blaty 20 x 30 cm): wszystkie składniki należy ubijać przez 10 min. na szybkich obrotach. Na koniec dodać masę makową (lub 0,120 kg suchego maku z odrobiną wody) i odpiekać całość w temp. 180 st. C ok. 25-30 min.

2

Blat biały Camargo:

15-20min 170-180o

Blat biały Camargo (ramka 20 x 30 cm - 1 biszkopt): wszystkie surowce ubijać 10 min. na szybkich obrotach. piec w temp. 170 -180 st. C ok. 15-20 min.

3

Krem orzechowy i wykonanie całości:

Krem orzechowy: napowietrzyć margarynę. dodać Caravellę cover cacao oraz pastę Nocciola Laurus. Na koniec doprawić spirytusem. Całość: do ramki 20 x 30 cm włożyć blat makowy i delikatnie nakropić. Wyłożyć krem orzechowy 150g, przykryć blatem białym i ponownie nakropić. Rozsmarować znowu 150g kremu orzechowego, przykryć blatem makowym, nakropić i wyrównać kremem białym. Wykończyć całość caravellą cover white.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Fiorfiore camargo
Jaja
Woda
Masa makowa
Margaryna gioia
Caravella cover cacao
Pasta Nocciola Laurus
Spirytus
Caravella cover white
Powidła śliwkowe
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2024 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI

Chcę zapisać się na warsztaty

Zapis nie jest równoznaczny z udziałem w warsztatach, skontaktujemy się z Tobą celem ustalenia szczegółów i dogodnej dla Ciebie formy płatności.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Polmarkus Sp. z o.o. z siedzibą w 44-120 Pyskowice,, ul. Wyszyńskiego 62 NIP 9691285173