Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ciasto

Składniki

  • Mąka 0.100 kg
  • Cukier puder 0.400 kg
  • Margaryna 0.500 kg
  • Jaja 0.106 kg
  • Żółtka 0.020 kg
  • Proszek do pieczenia 0.030 kg

Wykonanie

1

Ciasto:

Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać jajka i żółtka, na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wałkować na grubość 0,5 cm. Wykrawać ciasteczka. Piec w temp. 170 st. C ok. 10 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka
Cukier puder
Margaryna
Jaja
Żółtka
Proszek do pieczenia
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI