Ciasteczka Maroni Lemon

Składniki
1. Ciasto
- Marcepan Kranse XX 1.000 kg
- Cukier kryształ 1.000 kg
- Białko 0.410 kg
- Bonificatore Agrolina 0.005 kg
- Cukier puder 0.200 kg
2. Czekoladowy ganache i wykończenie całości
- Czekolada biała 0.600 kg
- Śmietana 0.250 kg
- Masło 0.050 kg
- Spirytus 0.010 kg
- Aromat cytrynowy 0.003 kg
Wykonanie
Ciasto:


Kranse XX, cukier i aromat wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji, powoli dodawać białko. Masa musi być dobrze wymieszana (bez grudek), jest dość luźna. Wyszprycować okrągłą tylką na blachę z papierem sylikonowym. Odczekać ok. 20-30 min. i obsypać cukrem pudrem. Temp. pieczenia: 180 st. C, czas pieczenia ok. 15 min.
Czekoladowy ganache i wykończenie całości:
Czekoladowy ganache: pokrojona czekoladę zalewamy zagotowaną śmietaną - lekko mieszamy, potem dodajemy pokrojone masło i dalej mieszamy. Na końcu dodajemy spirytus i aromat, odstawiamy do wystygnięcia nakładając folię strecz (żeby nie obeschło). Masę ganache ubijamy ok. 1 min. a następnie szprycujemy na ciasteczka maroni i składamy na dwa (na wzór: bitki.) Gotowe ciasteczka schładzamy lub mrozimy i wykańczamy do połowy w czekoladzie.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".