Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ciastka francuskie z farszem gastronomicznym

25-30min 200o

Składniki

  • Mąka pszenna typ 500 1.850 kg
  • Margaryna Puff Pastry 1.700 kg
  • Woda 0.900 kg
  • Jajka 0.200 kg
  • Ocet 0.050 kg
  • Sól 0.020 kg
  • Farsz gastronomiczny 2.800 kg

Wykonanie

1

Ciastka francuskie z farszem gastronomicznym:

Wszystkie surowce na ciasto wymieszać do jednolitej konsystencji, czas mieszania 4 min. na wolnych obrotach, 6 min na szybkich, temp. ciasta między 16-18o C. Ciasto powinno odpocząć 10 min. i można zacząć etap wałkowania (należy pamiętać, aby konsystencja ciasta była podobna do konsystencji tłuszczu). Wałkowanie przeprowadzamy tradycyjną metodą jak na ciasta francuskie. Etap 1. wprowadzenie tłuszczu do ciasta, etap 2. wałkowanie i składanie na trzy, nastepnie wałkowanie i składanie na cztery. Tak przygotowane ciasto należy przechowywać w chłodni przez 60 min. Następnie należy rozwałkowujemy na 3 mm grubości, wycinamy prostokąty 9 x 12 cm, nakładamy wybrany farsz. Czas wypieku: 25-30 min, temp.: 200o C.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka pszenna typ 500
Margaryna Puff Pastry
Woda
Jajka
Ocet
Sól
Farsz gastronomiczny
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2024 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI

Chcę zapisać się na warsztaty

Zapis nie jest równoznaczny z udziałem w warsztatach, skontaktujemy się z Tobą celem ustalenia szczegółów i dogodnej dla Ciebie formy płatności.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Polmarkus Sp. z o.o. z siedzibą w 44-120 Pyskowice,, ul. Wyszyńskiego 62 NIP 9691285173