Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ciastka francuskie z nadzieniem mięsem

23-30min 210o

Składniki

  • Mąka pszenna typ 500 1.850 kg
  • Margaryna Puff Pastry 1.700 kg
  • Woda 0.900 kg
  • Jaja 0.200 kg
  • Ocet 0.050 kg
  • Sól 0.020 kg
  • Nadzienie mięsne 2.800 kg

Wykonanie

1

Ciastka francuskie z nadzieniem mięsem:

Wszystkie surowce na ciasto należy wymieszać do jednolitej konsystencji, czas mieszania 4 min. na wolnych obrotach, 6 minut na szybkich, temperatura ciasta między 16-18 st. C. Ciasto powinno odpocząć 10 min. i można zacząć etap wałkowania (należy pamiętać, aby konsystencja ciasta była podobna do konsystencji tłuszczu). Wałkowanie przeprowadzamy tradycyjną metodą jak na ciasta francuskie. Etap 1 - wprowadzenie tłuszczu do ciasta, etap 2 - wałkowanie i składanie na trzy, następnie wałkowanie i składanie na cztery. Tak przygotowane ciasto należy przechowywać w chłodni 20-30 min. Etap 3 to ponowne wałkowania na trzy i cztery. Ponownie ciasto poddajemy leżakowaniu w chłodni przez 60 min. Tak przygotowane ciasto jest gotowe do wyrabiania ciastek sztukowych. Czas wypieku: 25-30 min.  Temp.: 210 oC  

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka pszenna typ 500
Margaryna Puff Pastry
Woda
Jaja
Ocet
Sól
Nadzienie mięsne
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI