Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ciastka ucierane orzechowe

15min 190o

Składniki

  • Masło 0.250 kg
  • Cukier puder 0.175 kg
  • Jaja 0.075 kg
  • Mąka 0.200 kg
  • Orzech (mączka orzechowa) 0.215 kg

Wykonanie

1

Ciastka ucierane orzechowe:

Tłuszcz pienić z cukrem pudrem. Do napowietrzonego tłuszczu dodawać stopniowo jajka i dalej ubijać. Kolejno połączyć mąkę z mączką orzechową. Wszystko wymieszać do uzyskania jednolitego ciasta. Szprycować końcówką dostosowaną do gładkości masy. Piec w temp. 190 st. C ok. 15 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Masło
Cukier puder
Jaja
Mąka
Orzech (mączka orzechowa)
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI