Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Biszkopt kawowy

15min 180-190o

Składniki

  • Jaja 0.180 kg
  • Cukier 0.120 kg
  • Mąka 0.090 kg
  • Kawa mielona 0.030 kg

Wykonanie

1

Biszkopt kawowy:

Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka i kolejno dodawać cukier. Do ubitej piany wlać żółtka i mieszać na wolnych obrotach. Do masy wsypać mąkę z kawą i delikatnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Blat piec w temp. 180-190 st.C ok. 15 minut.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Jaja
Cukier
Mąka
Kawa mielona
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI