Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ciasto biszkoptowo – tłuszczowe z owocami i kokosem

45-50min 180-190o

Składniki

  • Margaryna 0.380 kg
  • Cukier 0.450 kg
  • Jaja 0.400 kg
  • Mąka pszenna 0.450 kg
  • Proszek do pieczenia 0.010 kg
  • Brzoskwinie z puszki 0.600 kg
  • Masa kokosowa Suprima 0.750 kg
  • Woda 0.300 kg
  • Cukier puder 0.100 kg

Wykonanie

1

Ciasto biszkoptowo – tłuszczowe z owocami i kokosem:

Jajka ubijamy z cukrem i odrobiną cukru waniliowego. Po uzyskaniu gładkiej i puszystej masy wlewamy roztopiony tłuszcz dalej ubijając. Na koniec dozujemy do masy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowaną masę wylewamy do zamkniętej formy wyłożonej pergaminem. Na wierzch ciasta szprycujemy uprzednio przygotowaną masę kokosową (masę kokosową łączymy z wodą) grube pasy poprzeczne, a między nie układamy pokrojoną brzoskwinię. Tak przygotowane ciasto wkładamy do pieca o temp. 180-190 oC na ok. 45-50 min. Po wypieczeniu i ostudzeniu można ciasto posypać cukrem pudrem. Czas wypieku: 45-50 min.  Temp.: 180-190o C

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Margaryna
Cukier
Jaja
Mąka pszenna
Proszek do pieczenia
Brzoskwinie z puszki
Masa kokosowa Suprima
Woda
Cukier puder
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI