Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Krem do zapiekania

Składniki

  • Jaja 0.400 kg
  • Cukier 0.450 kg
  • Mąka 0.200 kg
  • Skórka z trzech cytryn lub grys Prospona 0.150 kg
  • Sok z cytryny 0.130 kg
  • Cukier waniliowy 0.020 kg

Wykonanie

1

Krem do zapiekania:

Białka oddzielić 0od żółtek, ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać partiami cukier, następnie wymieszać żółtka. Połączyć sok z cytryny z grysem lub skórką z cytryny. Do masy biszkoptowej dodać kolejno sok z grysem lub skórką i mieszając powoli dodawać mąkę. Tak przygotowaną masę wyłożyć na podpieczone ciasto kruche. Piec w temp. ok. 160 st.C ok. 30 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Jaja
Cukier
Mąka
Skórka z trzech cytryn lub grys Prospona
Sok z cytryny
Cukier waniliowy
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI