Krem do zapiekania
Składniki
- Jaja 0.400 kg
- Cukier 0.450 kg
- Mąka 0.200 kg
- Skórka z trzech cytryn lub grys Prospona 0.150 kg
- Sok z cytryny 0.130 kg
- Cukier waniliowy 0.020 kg
Wykonanie
Krem do zapiekania:
Białka oddzielić 0od żółtek, ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać partiami cukier, następnie wymieszać żółtka. Połączyć sok z cytryny z grysem lub skórką z cytryny. Do masy biszkoptowej dodać kolejno sok z grysem lub skórką i mieszając powoli dodawać mąkę. Tak przygotowaną masę wyłożyć na podpieczone ciasto kruche. Piec w temp. ok. 160 st.C ok. 30 min.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".