Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ciasto czekoladowy orzech laskowy

Składniki

1. Blat orzechowy

  • Białka - 3 szt. kg
  • Cukier puder 0.090 kg
  • Orzechy włoskie + migdały 0.150 kg
  • Skrobia ziemniaczana 0.025 kg

2. Blat ciemny Completo Cacao

  • Fiorfiore completo cacao 0.250 kg
  • Olej 0.095 kg
  • Woda 0.095 kg
  • Jaja 0.020 kg

3. Krem orzechowy i wykonanie całości

  • Margaryna gioia lub masło 0.230 kg
  • Caravella cover cacao 0.540 kg
  • Pasta Nocciola Laurus 0.030 kg
  • Spirytus 0.010 kg
  • 0,120 kg Frużelina wiśniowa Prospona 0.120 kg

Wykonanie

1

Blat orzechowy:

15-20min 180o

Blat orzechowy (forma 20 x 60 cm - proporcja na 2 blaty 20 x 30 cm): ubić białka, następnie dodać cukier puder. Osobno połączyć orzechy włoskie, migdały i mąkę ziemniaczaną. Po uzyskaniu sztywnej piany wymieszać całość i piec w temp. 180 st. C ok. 15-20 min.

2

Blat ciemny Completo Cacao:

25-30min 170-180o

Blat ciemny Completo Cacao (ramka 20 x 30 cm - wykroić 2 blaty 20 x 30 cm): wszystkie surowce mieszać 5 min. na średnich obrotach. Wypiekać w temp. 170-180 st. C ok. 25-30 min.

3

Krem orzechowy i wykonanie całości:

Krem orzechowy: napowietrzyć masło lub margarynę. Dodać Caravellę cover cacao, następnie dodać pastę Nocciola Laurus. Na koniec doprawić spirytusem. Całość: do ramki 20 x 30 cm wyłożyć blat ciemny i lekko nasączyć. Przesmarować cienką warstwą frużeliny wiśniowej. Nałożyć 150 g kremu orzechowego i wysmarować. Nałożyć biszkopt orzechowy przesmarować 150 g kremu i przykryć biszkoptem ciemnym. Po nakropieniu ostatniego biszkoptu wysmarować 100 g kremu, następnie schłodzić i oblewać Caravellą cover cacao.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Białka - 3 szt.
Cukier puder
Orzechy włoskie + migdały
Skrobia ziemniaczana
Fiorfiore completo cacao
Olej
Woda
Jaja
Margaryna gioia lub masło
Caravella cover cacao
Pasta Nocciola Laurus
Spirytus
0,120 kg Frużelina wiśniowa Prospona
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI