Ciasto czekoladowy orzech laskowy

Składniki
1. Blat orzechowy
- Białka - 3 szt. kg
- Cukier puder 0.090 kg
- Orzechy włoskie + migdały 0.150 kg
- Skrobia ziemniaczana 0.025 kg
2. Blat ciemny Completo Cacao
- Fiorfiore completo cacao 0.250 kg
- Olej 0.095 kg
- Woda 0.095 kg
- Jaja 0.020 kg
3. Krem orzechowy i wykonanie całości
- Margaryna gioia lub masło 0.230 kg
- Caravella cover cacao 0.540 kg
- Pasta Nocciola Laurus 0.030 kg
- Spirytus 0.010 kg
- 0,120 kg Frużelina wiśniowa Prospona 0.120 kg
Wykonanie
Blat orzechowy:


Blat orzechowy (forma 20 x 60 cm - proporcja na 2 blaty 20 x 30 cm): ubić białka, następnie dodać cukier puder. Osobno połączyć orzechy włoskie, migdały i mąkę ziemniaczaną. Po uzyskaniu sztywnej piany wymieszać całość i piec w temp. 180 st. C ok. 15-20 min.
Blat ciemny Completo Cacao:


Blat ciemny Completo Cacao (ramka 20 x 30 cm - wykroić 2 blaty 20 x 30 cm): wszystkie surowce mieszać 5 min. na średnich obrotach. Wypiekać w temp. 170-180 st. C ok. 25-30 min.
Krem orzechowy i wykonanie całości:
Krem orzechowy: napowietrzyć masło lub margarynę. Dodać Caravellę cover cacao, następnie dodać pastę Nocciola Laurus. Na koniec doprawić spirytusem. Całość: do ramki 20 x 30 cm wyłożyć blat ciemny i lekko nasączyć. Przesmarować cienką warstwą frużeliny wiśniowej. Nałożyć 150 g kremu orzechowego i wysmarować. Nałożyć biszkopt orzechowy przesmarować 150 g kremu i przykryć biszkoptem ciemnym. Po nakropieniu ostatniego biszkoptu wysmarować 100 g kremu, następnie schłodzić i oblewać Caravellą cover cacao.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".