Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ciasto jogurtowe

Składniki

1. Ciasto Lemoniada

  • Ciasto Lemoniada 1.000 kg
  • Jaja 0.350 kg
  • Olej 0.300 kg
  • Woda 0.250 kg

2. Krem Napoleon jogurtowy

  • Krem Napoleon jogurtowy 1.200 kg
  • Woda 3.000 kg

3. Credi Fond neutralny

  • Credi fond neutralny 0.500 kg
  • Woda (gorąca) 0.500 kg

4. Wykonanie całości

  • Credigel instant 0.500 kg
  • Woda (gorąca) 0.500 kg
  • Cukier 0.125 kg

Wykonanie

1

Ciasto Lemoniada:

20min 180o

Czas mieszania 2 min. na wolnych obrotach. Czas pieczenia 180 st. C ok. 20 min.

2

Krem Napoleon jogurtowy:

Czas mieszania 2 min. na średnich obrotach

3

Credi Fond neutralny:

Credi fond neutralny: wymieszać wszystkie składniki razem.

4

Wykonanie całości:

Credigel instant: wymieszać wszystkie składniki razem.  Całość: wymieszany Credi fond neutralny z wodą połączyć z wymieszanym wcześniej kremem napoleon jogurtowym. Rozsmarować połowę gotowej masy na blat Ciasta Lemoniada i wyłożyć owoce ok. 2,000 kg a następnie rozsmarować  resztę masy. Na wierzch ułożyć owoce a następnie nanieść Credigel instant.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Ciasto Lemoniada
Jaja
Olej
Woda
Krem Napoleon jogurtowy
Credi fond neutralny
Woda (gorąca)
Credigel instant
Cukier
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI