Ciasto pod Wisienką

Składniki
1. Blat biszkoptowo-tłuszczowy z wiśniami
- Multicake Master Martini 0.800 kg
- Jaja 0.360 kg
- Olej 0.320 kg
- Wsad owocowy wiśniowy 0.070 kg
- Frużelina cukiernicza wiśnia 0.700 kg
2. Krem ananasowy
- Śmietana (ml) 0.920 kg
- Skoncent. pasta owocowa ananas Prospona 0.100 kg
3. Dekoracja i wykończenie
- Frużelina cukiernicza wiśnia 0.600 kg
Wykonanie
Blat biszkoptowo-tłuszczowy z wiśniami:


Multicake, jaja oraz olej mieszamy na średnich obrotach płaskim mieszadłem przez 5 minut. Odbieramy połowę ciasta i mieszamy z wsadem owocowym wiśniowym (skoncentrowaną pastą owocową). Masę bez wsadu wykładamy na blaszkę z rantem. Następnie wykładamy masę z wsadem. Na powierzchni wykładamy łyżką jednakowe porcje Frużeliny cukierniczej wiśnia w jednakowych odstępach. Pieczemy w temp. 170 st. C przez 30 -40 minut.

Krem ananasowy:
Śmietanę ubijamy, dodajemy skoncentrowaną pastę owocową ananasową, mieszamy. W razie potrzeby należy dodać odpowiednią ilość stabilizatora. Tak przygotowany krem wykładamy na wcześniej upieczone i wystudzone ciasto biszkoptowo-tłuszczowe z wiśniami.

Dekoracja i wykończenie:
Frużelinę cukierniczą wiśnia wyłożyć dekoracyjnie na krem ananasowy

Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".