Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Biszkopt ciemny (60 x 40 cm)

15min 180o

Składniki

  • Jaja 0.600 kg
  • Cukier 0.240 kg
  • Mąka 0.180 kg
  • Kakao 0.060 kg

Wykonanie

1

Biszkopt ciemny (60 x 40 cm):

Biszkopt ciemny (60 x 40 cm):  oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Etapami dodawać cukier. Do ubitej piany dodawać żółtka i mieszać na wolnych obrotach maszyny. Do tak przygotowanej masy powoli wsypać mąkę z kakao i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Blaty piec w temp. 180 st. C ok. 15 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Jaja
Cukier
Mąka
Kakao
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI