Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Alibabka czekoladowa

Składniki

  • Alibabka 0.500 kg
  • Jaja 0.230 kg
  • Olej 0.230 kg
  • Kakao 0.075 kg
  • Woda 0.120 kg
  • Czekolada 811 0.200 kg

Wykonanie

1

Alibabka czekoladowa:

Alibabka czekoladowa: wszystkie składniki połączyć razem mieszając 4-5 min. na średnich obrotach łopatką typu liść. Kakao połączyć z wodą do uzyskania gładkiej konsystencji a następnie połączyć z masą babkową. Wylać na blachę o wymiarach  60 x 40 cm. Piec ok. 20 min. w temp. 180 st. C. Po ochłodzeniu przesmarować jedną część biszkoptu na spodzie czekoladą 811 Barry Callebaut.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Alibabka
Jaja
Olej
Kakao
Woda
Czekolada 811
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI