Alibabka czekoladowa
Składniki
- Alibabka 0.500 kg
- Jaja 0.230 kg
- Olej 0.230 kg
- Kakao 0.075 kg
- Woda 0.120 kg
- Czekolada 811 0.200 kg
Wykonanie
Alibabka czekoladowa:
Alibabka czekoladowa: wszystkie składniki połączyć razem mieszając 4-5 min. na średnich obrotach łopatką typu liść. Kakao połączyć z wodą do uzyskania gładkiej konsystencji a następnie połączyć z masą babkową. Wylać na blachę o wymiarach 60 x 40 cm. Piec ok. 20 min. w temp. 180 st. C. Po ochłodzeniu przesmarować jedną część biszkoptu na spodzie czekoladą 811 Barry Callebaut.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".