Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Krem grysikowy

Składniki

  • Mleko 0.315 kg
  • Grysik 0.060 kg
  • Żółtka 1.500 kg

Wykonanie

1

Krem grysikowy:

Mleko zagotować. Do gorącego mleka wsypać grysik mieszając intensywnie, całość zagotować. Podczas chłodzenia masy grysikowej przy temp. 70 st. C należy stopniowo dodawać żółtka i dokładnie mieszać. Tak przygotowaną masę zostawić do ostygnięcia.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mleko
Grysik
Żółtka
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI