Czekoladowa Kwaśnica

Składniki
1. Blat czekoladowy Fior Fiore Completo Cacao
- Fior Fiore Completo Cacao 0.500 kg
- Olej 0.188 kg
- Woda 0.188 kg
- Jaja 0.040 kg
2. Krem serowy
- Ser twarogowy 0.400 kg
- Cukier puder 0.090 kg
- Agrolina 0.020 kg
- Śmietana płynna 0.025 kg
- Adwokat 0.030 kg
- Pasta waniliowa Ovovan 0.015 kg
- Ser mascarpone 0.500 kg
3. Żelka adwokatowa i wykonanie całości
- Woda 0.075 kg
- Cukier 0.125 kg
- Żelatyna 0.013 kg
- Woda 0.050 kg
- Adwokat 0.281 kg
Wykonanie
Blat czekoladowy Fior Fiore Completo Cacao:


Blat ciemny Fior Fiore Completo Cacao (propozycja na formę 20 x 30 cm - 2 biszkopty na grubsze lub 3 cieńsze): wszystkie surowce mieszać liściem ok. 5 minut na średnich obrotach. Wypiekać w temp. 170-180 st. C ok. 25 minut.
Krem serowy:
Do sera dodać cukier puder i zamieszać. Dodać pozostałe składniki. Wszystko delikatnie wymieszać.
Żelka adwokatowa i wykonanie całości:
Żelka adwokatowa: zagotować wodę z cukrem. Namoczyć 0,013 kg żelatyny w 0,05 kg wody i zostawić do napęcznienia. Do gorącego syropu wlać rozpuszczona żelatynę, wymieszać i schłodzić. Należy odważyć 0,169 kg ugotowanego syropu z żelatyną i wymieszać z 0,281 kg adwokata. Wykonanie: do ramki 20 x 30 cm włożyć biszkopt ciemny Completo Cacao i nasączyć ponczem. Przygotować krem serowy, podzielić go na trzy części i przekładać nim trzy warstwy biszkoptu ciemnego. Ostatnią warstwę starannie wyrównać i wylać na wierzch żelkę adwokatową
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".