Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Czekoladowa Kwaśnica

Składniki

1. Blat czekoladowy Fior Fiore Completo Cacao

  • Fior Fiore Completo Cacao 0.500 kg
  • Olej 0.188 kg
  • Woda 0.188 kg
  • Jaja 0.040 kg

2. Krem serowy

  • Ser twarogowy 0.400 kg
  • Cukier puder 0.090 kg
  • Agrolina 0.020 kg
  • Śmietana płynna 0.025 kg
  • Adwokat 0.030 kg
  • Pasta waniliowa Ovovan 0.015 kg
  • Ser mascarpone 0.500 kg

3. Żelka adwokatowa i wykonanie całości

  • Woda 0.075 kg
  • Cukier 0.125 kg
  • Żelatyna 0.013 kg
  • Woda 0.050 kg
  • Adwokat 0.281 kg

Wykonanie

1

Blat czekoladowy Fior Fiore Completo Cacao:

5 min 170-180o

Blat ciemny Fior Fiore Completo Cacao (propozycja na formę 20 x 30 cm - 2 biszkopty na grubsze lub 3 cieńsze): wszystkie surowce mieszać liściem ok. 5 minut na średnich obrotach. Wypiekać w temp. 170-180 st. C ok. 25 minut.

2

Krem serowy:

Do sera dodać cukier puder i zamieszać. Dodać pozostałe składniki. Wszystko delikatnie wymieszać.

3

Żelka adwokatowa i wykonanie całości:

Żelka adwokatowa: zagotować wodę z cukrem. Namoczyć 0,013 kg żelatyny w 0,05 kg wody i zostawić do napęcznienia. Do gorącego syropu wlać rozpuszczona żelatynę, wymieszać i schłodzić. Należy odważyć 0,169 kg ugotowanego syropu z żelatyną i wymieszać z 0,281 kg adwokata. Wykonanie: do ramki 20 x 30 cm włożyć biszkopt ciemny Completo Cacao i nasączyć ponczem. Przygotować krem serowy, podzielić go na trzy części i przekładać nim trzy warstwy biszkoptu ciemnego. Ostatnią warstwę starannie wyrównać i wylać na wierzch żelkę adwokatową

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Fior Fiore Completo Cacao
Olej
Woda
Jaja
Ser twarogowy
Cukier puder
Agrolina
Śmietana płynna
Adwokat
Pasta waniliowa Ovovan
Ser mascarpone
Cukier
Żelatyna
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI