Żelka adwokatowa i wykonanie całości
Składniki
- Woda 0.075 kg
- Cukier 0.125 kg
- Żelatyna 0.013 kg
- Woda 0.050 kg
- Adwokat 0.281 kg
Wykonanie
Żelka adwokatowa i wykonanie całości:
Żelka adwokatowa: zagotować wodę z cukrem. Namoczyć 0,013 kg żelatyny w 0,05 kg wody i zostawić do napęcznienia. Do gorącego syropu wlać rozpuszczona żelatynę, wymieszać i schłodzić. Należy odważyć 0,169 kg ugotowanego syropu z żelatyną i wymieszać z 0,281 kg adwokata. Wykonanie: do ramki 20 x 30 cm włożyć biszkopt ciemny Completo Cacao i nasączyć ponczem. Przygotować krem serowy, podzielić go na trzy części i przekładać nim trzy warstwy biszkoptu ciemnego. Ostatnią warstwę starannie wyrównać i wylać na wierzch żelkę adwokatową
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".