Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Deser Czekoladowo – Miodowy

Składniki

1. Blat – blacha 60×20 cm

  • FiorFiore Chocomuffin Master Martini 0.500 kg
  • Olej 0.175 kg
  • Jaja 0.200 kg
  • Woda 0.090 kg

2. Ganasz

  • Śmietana Master Gourmet Master Martini 0.150 kg
  • Miód płynny Prospona 0.060 kg
  • Ariba Fondente Dyski 60% Master Martini 0.300 kg
  • Spirytus 0.015 kg

3. Mus i wykończenie ciasta

  • Śmietana Master Gourmet Master Martini 0.250 kg
  • Ariba Fondente Dyski 60% Master Martini 0.800 kg
  • Miód płynny Prospona a 0.075 kg
  • Żelatyna 0.013 kg
  • Woda 0.260 kg
  • Rum 0.065 kg
  • Kremówka ubita 0.610 kg
  • Polewa Caravella Cover Cacao Master Martini 0.300 kg

Wykonanie

1

Blat – blacha 60×20 cm:

30min 180o

Wszystkie składniki mieszamy na wolnych obrotach 3 min. Pieczemy w temp. 180ºC ok.30 min.

2

Ganasz:

Master Gourmet doprowadzamy do wrzenia , następnie dodajemy czekoladę, miód i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Po ostudzeniu dodajemy alkohol. Ganasz rozsmarowujemy na powierzchni ciasta czekoladowego.

3

Mus i wykończenie ciasta:

Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie, odstawiamy. Mniejszą część kremówki doprowadzamy do wrzenia, dodajemy namoczoną żelatynę, czekoladę, miód i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy rum i ganasz, łączymy z ubitą kremówką. Gotowy mus wykładamy na wcześniej przygotowane ciasto czekoladowe z ganaszem. Odstawiamy do schłodzenia. Po schłodzeniu oblewamy powierzchnię ciasta Caravella Cover Cacao.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
FiorFiore Chocomuffin Master Martini
Olej
Jaja
Woda
Śmietana Master Gourmet Master Martini
Miód płynny Prospona
Ariba Fondente Dyski 60% Master Martini
Spirytus
Miód płynny Prospona a
Żelatyna
Woda
Rum
Kremówka ubita
Polewa Caravella Cover Cacao Master Martini
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI