Deser Czekoladowo – Miodowy

Składniki
1. Blat – blacha 60×20 cm
- FiorFiore Chocomuffin Master Martini 0.500 kg
- Olej 0.175 kg
- Jaja 0.200 kg
- Woda 0.090 kg
2. Ganasz
- Śmietana Master Gourmet Master Martini 0.150 kg
- Miód płynny Prospona 0.060 kg
- Ariba Fondente Dyski 60% Master Martini 0.300 kg
- Spirytus 0.015 kg
3. Mus i wykończenie ciasta
- Śmietana Master Gourmet Master Martini 0.250 kg
- Ariba Fondente Dyski 60% Master Martini 0.800 kg
- Miód płynny Prospona a 0.075 kg
- Żelatyna 0.013 kg
- Woda 0.260 kg
- Rum 0.065 kg
- Kremówka ubita 0.610 kg
- Polewa Caravella Cover Cacao Master Martini 0.300 kg
Wykonanie
Blat – blacha 60×20 cm:


Wszystkie składniki mieszamy na wolnych obrotach 3 min. Pieczemy w temp. 180ºC ok.30 min.
Ganasz:
Master Gourmet doprowadzamy do wrzenia , następnie dodajemy czekoladę, miód i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Po ostudzeniu dodajemy alkohol. Ganasz rozsmarowujemy na powierzchni ciasta czekoladowego.
Mus i wykończenie ciasta:
Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie, odstawiamy. Mniejszą część kremówki doprowadzamy do wrzenia, dodajemy namoczoną żelatynę, czekoladę, miód i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy rum i ganasz, łączymy z ubitą kremówką. Gotowy mus wykładamy na wcześniej przygotowane ciasto czekoladowe z ganaszem. Odstawiamy do schłodzenia. Po schłodzeniu oblewamy powierzchnię ciasta Caravella Cover Cacao.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".