Ciasto biszkoptowe
Składniki
- Premix Plattenkuchen Balance Line Dawn 0.410 kg
- Mąka 0.130 kg
- Całe jaja/płynne 0.110 kg
- Woda 0.250 kg
Wykonanie
Ciasto biszkoptowe:
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą płaskim mieszadłem (liściem) przez 2-3 min., ale by masa nie spieniła się. Wypiekać w temp. ok 200 st. C przez ok 15 min. UWAGA! ciasto to wypieka się inaczej niż zwykłe ciasta, ponieważ nie zawierz cukru, przez co koloruje w wyższych temp. i należy uważać by nie przesuszyć. Dlatego wypiek będzie indywidualną kwestią dla każdego zakładu.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".