Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Financier pistacjowy

Składniki

1. Blat pistacjowy

  • Mąka migdałowa 0.380 kg
  • Cukier puder 0.700 kg
  • Białko 0.600 kg
  • Mąka pszenna 0.350 kg
  • Masło 0.420 kg
  • Czysta pasta pistacjowa 100% Callebaut 0.200 kg

2. Wkładka banan-mango

  • Puree bananowe 0.100 kg
  • Puree mango 0.100 kg
  • Żelatyna w listkach 0.004 kg

3. Wkładka Caramell Fill

  • Nadzienie karmelowe Caramell Fill Callebaut 0.100 kg
  • Śmietanka 34% 0.100 kg
  • Żelatyna w listkach 0.004 kg
  • Masło 0.040 kg

4. Mus biały jogurtowo-miodowy

  • Miód 0.200 kg
  • Żółtko 0.150 kg
  • Sok z limonki 0.100 kg
  • Skórka z limonki kg
  • Czekolada biała CHW-R2241NV Velvet Callebaut 0.100 kg
  • Jogurt naturalny 0.300 kg
  • Żelatyna 0.017 kg
  • Śmietanka 34% 0.300 kg

Wykonanie

1

Blat pistacjowy:

170o

Mąkę pszenną przesiewamy z cukrem pudrem do miksera, łączymy z mąką migdałową i mieszamy. Zalewamy białkiem i tablerujemy do uzyskania konsystencji pasty. Dodajemy masło w temperaturze pokojowej i pastę. Pieczemy w 170 st. C, czas jest zależny od wielkości wybranej formy.

2

Wkładka banan-mango:

Puree zagotowujemy. Łączymy z namoczoną żelatyną. Po odparowaniu wylać do form silikonowych, mrozić.

3

Wkładka Caramell Fill:

Zagotować śmietankę, połączyć z nadzieniem i namoczoną żelatyną. Dodać masło w temperaturze pokojowej. Wylać do form silikonowych, zmrozić.

4

Mus biały jogurtowo-miodowy:

Ubić śmietankę. Z soku z limonki, żółtek i miodu wykonać krem angielski. Do czekolady wlać krem angielski starannie mieszając. Połączyć z jogurtem i startą skórką, dodać żelatynę i na dwa - trzy razy ubitą śmietankę.  

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka migdałowa
Cukier puder
Białko
Mąka pszenna
Masło
Czysta pasta pistacjowa 100% Callebaut
Puree bananowe
Puree mango
Żelatyna w listkach
Nadzienie karmelowe Caramell Fill Callebaut
Śmietanka 34%
Żelatyna w listkach
Miód
Żółtko
Sok z limonki
Skórka z limonki
Czekolada biała CHW-R2241NV Velvet Callebaut
Jogurt naturalny
Żelatyna
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI