Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Kapuśniaki

17-20min 200-210o

Składniki

  • Ciasto Pizza Suprima 0.200 kg
  • Mąka pszenna typ 500 0.600 kg
  • Drożdże Babuni Lesaffre 0.030 kg
  • Olej 0.040 kg
  • Woda 0.440 kg
  • Puff Pastry 0.350 kg
  • Farsz Suprima 1.400 kg

Wykonanie

1

Kapuśniaki:

UWAGA! na 1 kg farszu dodać ok. 40-50 g bułki tartej Ciasto: wszystkie składniki wymieszać przez 3 min na wolnych i 6 min na szybkich obrotach. Całość dobrze wymieszanego ciasta uformować na kształt prostokąta i zostawić na 10 min do zagarowania. Po podgarowaniu ciasto lekko rozwałkować i na połówkę nałożyć Puff Pastry. Wałkować podobnie jak ciasto półfrancuskie 3 x 3. Po ostatnim etapie wałkowania całość zostawić na ok. 15-20 min. Kolejno rozwałkować na grubość ok. 3 mm i pokroić w 4 pasy o szerokości ok. 10 cm. Farsz nakładać workiem cukierniczym w równomierne paski. Ciasto zwijamy tworząc rulon, pilnując aby złączenie ciasta było na spodzie. Rulony można kroić na kawałki i układać na blachę. Tak przygotowany półprodukt rośnie w garowni ok. 25-30 min. w temp. 30 st. C, 75% wilgotności. Wypiek w temp. 200-210 st. C ok. 17-20 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Ciasto Pizza Suprima
Mąka pszenna typ 500
Drożdże Babuni Lesaffre
Olej
Woda
Puff Pastry
Farsz Suprima
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI