Kapuśniaki



Składniki
- Ciasto Pizza Suprima 0.200 kg
- Mąka pszenna typ 500 0.600 kg
- Drożdże Babuni Lesaffre 0.030 kg
- Olej 0.040 kg
- Woda 0.440 kg
- Puff Pastry 0.350 kg
- Farsz Suprima 1.400 kg
Wykonanie
Kapuśniaki:
UWAGA! na 1 kg farszu dodać ok. 40-50 g bułki tartej Ciasto: wszystkie składniki wymieszać przez 3 min na wolnych i 6 min na szybkich obrotach. Całość dobrze wymieszanego ciasta uformować na kształt prostokąta i zostawić na 10 min do zagarowania. Po podgarowaniu ciasto lekko rozwałkować i na połówkę nałożyć Puff Pastry. Wałkować podobnie jak ciasto półfrancuskie 3 x 3. Po ostatnim etapie wałkowania całość zostawić na ok. 15-20 min. Kolejno rozwałkować na grubość ok. 3 mm i pokroić w 4 pasy o szerokości ok. 10 cm. Farsz nakładać workiem cukierniczym w równomierne paski. Ciasto zwijamy tworząc rulon, pilnując aby złączenie ciasta było na spodzie. Rulony można kroić na kawałki i układać na blachę. Tak przygotowany półprodukt rośnie w garowni ok. 25-30 min. w temp. 30 st. C, 75% wilgotności. Wypiek w temp. 200-210 st. C ok. 17-20 min.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".