Kostka jogurtowo – miodowa

Składniki
1. Biszkopt miodowy
- Komplet Miodowe Soft 2.000 kg
- Olej 0.500 kg
- Jaja 1.100 kg
- Woda 0.500 kg
2. Warstwa owocowa
- Truskawki 2.000 kg
- Woda 0.400 kg
- Cukier 0.300 kg
- Komplet Glanz Klar 0.060 kg
3. Krem i wykonanie całości
- Śmietana 1.400 kg
- Komplet jogokiss 0.450 kg
- Woda 0.450 kg
Wykonanie
Biszkopt miodowy:
Biszkopt miodowy (4 rolady po 0,500 kg masy, 2 blat - 1,000 kg masy) - składniki połączyć i ubić na wysokim biegu miksera przez 4 min. Gotowe ciasto rozsmarować na cztery blaty 40/60 cm - 500 g masy i dwa blaty 40/60 - 1000 g masy. Blaty pieczemy w temp. 250 st. C przez ok. 4-8 min.
Warstwa owocowa:
Warstwa owocowa: truskawki zmielić i zagotować z wodą, połączyć z cukrem wymieszanym z Glanz Klarem. Ciepłą masą przełożyć dwa blaty miodowe (wykonane z 1000 g masy)
Krem i wykonanie całości:
Warstwa kremu: jogokiss połączyć z wodą i dodać do ubitej śmietany. Zwinąć cztery cienkie rolady z kremem jogurtowym (350 g kremu na sztukę) odstawić do zmrożenia. Pozostały krem nanieść na przełożone blaty miodowe z masą truskawkową. Schłodzone rolady pokroić i nanieść na wierzch ciasta. Dekoracja: wierzch ciasta pożelować gotowym żelem Komplet kiddy żel favourite neutralnym.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".