Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Kostka Marlenka

Składniki

1. Kruszonka

  • Sucrea Ciasto Kruche 0.750 kg
  • Margaryna 0.337 kg
  • Cukier 0.075 kg

2. Frangipane

  • Sucrea Mix Frangipane 2.000 kg
  • Woda 0.540 kg
  • Całe jajo 0.500 kg
  • Miękkie masło 0.600 kg

3. Krem Brullee

  • Sucrea krem Brullee 0.300 kg
  • Śmietana 0.800 kg
  • Mleko 0.800 kg

4. Warstwa owocowa

  • Delifruit pomarańczowy Dawn Foods 1.000 kg
  • Woda 0.150 kg
  • Cukier 0.100 kg
  • Sanatine 0.040 kg

5. Krem czerwone pomarańcze

  • Fond czerwone pomarańcza 0.300 kg
  • Woda 0.300 kg
  • Ubita śmietana 1.500 kg

6. Polewa Decorgel i wykonanie całości

  • Dekorgel biały 0.400 kg
  • Dekorgel nautralny glamour 0.100 kg
  • Woda 0.125 kg
  • Belnap 0.125 kg
  • Czerwony barwnik kg

Wykonanie

1

Kruszonka:

15min 150o

Wyrobić ciasto do postaci kruszonki. Rozsypać kruszonkę na blachę i podpiekać 15 minut w 150 st. C.

2

Frangipane:

35 min 195o

Ubijać wszystkie składniki płaską ubijaczką przez minutę na średnich obrotach, następnie przez 1 minutą na niskich obrotach. Wylać ciasto frangipane na wypieczoną kruszonkę i rozsmarować. Rozłożyć wiśnię i lekko wcisnąć w ciasto. Upiec.

3

Krem Brullee:

Zagotować mleko i śmietanę. Dodać rozpuszczony krem brulee w niewielkiej ilości płynów. Zagotować wszystko.

4

Warstwa owocowa:

Zagotować wodę z cukrem i dodać Sanatine. Po dokładnym rozpuszczeniu dodać Delifruit pomarańczowy.

5

Krem czerwone pomarańcze:

Zmieszać fond z wodą. Powoli dodać bitą śmietanę.

6

Polewa Decorgel i wykonanie całości:

Wykonanie polewy: zagotować Belnap z wodą i dodać do dekorgelu.

Wykonanie całości: po wypieczeniu ciasta frangipane wylać krem brulee na ciasto i schłodzić. Następnie przesmarować warstwą owocową. Lekko schłodzić i wylać krem czerwone pomarańcze. Schłodzić ciasto i udekorować polewą dekorgel.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Sucrea Ciasto Kruche
Margaryna
Cukier
Sucrea Mix Frangipane
Woda
Całe jajo
Miękkie masło
Sucrea krem Brullee
Śmietana
Mleko
Delifruit pomarańczowy Dawn Foods
Sanatine
Fond czerwone pomarańcza
Ubita śmietana
Dekorgel biały
Dekorgel nautralny glamour
Belnap
Czerwony barwnik
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI