Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Kostka tiramisu

Składniki

1. Blat biszkoptowy kawowy

  • Komplet soft sand 1.000 kg
  • Jaja 0.450 kg
  • Woda 0.150 kg
  • Olej 0.400 kg
  • Kawa mielona 0.025 kg

2. Żel malinowy

  • Komplet Glanz Klar 20 0.015 kg
  • Maliny (mrożone) 0.500 kg
  • Cukier 0.200 kg

3. Krem tiramisu

  • Komplet stabilizator tiramisu z kawałkami biszkoptów 0.250 kg
  • Krupnik lub dowolny koniak 0.100 kg
  • Woda 0.100 kg
  • Śmietana 30% (ubita) 1.000 kg

4. Krem Volumex i wykonanie całości

  • Komplet krem Volumex 0.250 kg
  • Woda 0.500 kg
  • Cukier 0.070 kg
  • Olej 0.100 kg

Wykonanie

1

Blat biszkoptowy kawowy:

20-25min 180o

Blat biszkoptowy kawowy (2 szt. 20 x 60 cm): w szystkie składniki połączyć i ubić na szybkim biegu. Gotową masę wlać do form i rozsmarować. Następnie upiec. Czas ubijania 8-10 min. Temp. pieczenia 180 st. C. Czas pieczenia ok. 20-25 min.

2

Żel malinowy:

Mrożone maliny rozmrozić i zagotować. Komplet Glanz Klar 20 wymieszać z cukrem i wsypać do gotującej się masy ciągle mieszając. Gotować ok. 1 min. Gorącą masę wylać na blachę. Po ostygnięciu pokroić w paski.

3

Krem tiramisu:

Śmietanę ubić. Stabilizator wymieszać z wodą i krupnikiem. Następnie stopniowo połączyć z ubitą śmietaną.

4

Krem Volumex i wykonanie całości:

Krem Volumex: wodę wymieszać z cukrem i Komplet krem Volumex. Ubijać przez 4-5 min. na szybkim biegu, na końcu dodać olej.  Dekoracja: przy pomocy worka do szprycowania z okrągłą tylką wyszprycować gotowym kremem Volumex wzór na cieście. Całość posypać kakao.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Komplet soft sand
Jaja
Woda
Olej
Kawa mielona
Komplet Glanz Klar 20
Maliny (mrożone)
Cukier
Komplet stabilizator tiramisu z kawałkami biszkoptów
Krupnik lub dowolny koniak
Śmietana 30% (ubita)
Komplet krem Volumex
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI