Kostka tiramisu

Składniki
1. Blat biszkoptowy kawowy
- Komplet soft sand 1.000 kg
- Jaja 0.450 kg
- Woda 0.150 kg
- Olej 0.400 kg
- Kawa mielona 0.025 kg
2. Żel malinowy
- Komplet Glanz Klar 20 0.015 kg
- Maliny (mrożone) 0.500 kg
- Cukier 0.200 kg
3. Krem tiramisu
- Komplet stabilizator tiramisu z kawałkami biszkoptów 0.250 kg
- Krupnik lub dowolny koniak 0.100 kg
- Woda 0.100 kg
- Śmietana 30% (ubita) 1.000 kg
4. Krem Volumex i wykonanie całości
- Komplet krem Volumex 0.250 kg
- Woda 0.500 kg
- Cukier 0.070 kg
- Olej 0.100 kg
Wykonanie
Blat biszkoptowy kawowy:


Blat biszkoptowy kawowy (2 szt. 20 x 60 cm): w szystkie składniki połączyć i ubić na szybkim biegu. Gotową masę wlać do form i rozsmarować. Następnie upiec. Czas ubijania 8-10 min. Temp. pieczenia 180 st. C. Czas pieczenia ok. 20-25 min.
Żel malinowy:
Mrożone maliny rozmrozić i zagotować. Komplet Glanz Klar 20 wymieszać z cukrem i wsypać do gotującej się masy ciągle mieszając. Gotować ok. 1 min. Gorącą masę wylać na blachę. Po ostygnięciu pokroić w paski.
Krem tiramisu:
Śmietanę ubić. Stabilizator wymieszać z wodą i krupnikiem. Następnie stopniowo połączyć z ubitą śmietaną.
Krem Volumex i wykonanie całości:
Krem Volumex: wodę wymieszać z cukrem i Komplet krem Volumex. Ubijać przez 4-5 min. na szybkim biegu, na końcu dodać olej. Dekoracja: przy pomocy worka do szprycowania z okrągłą tylką wyszprycować gotowym kremem Volumex wzór na cieście. Całość posypać kakao.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".