Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ortigia

Składniki

1. Spód orzechowy

  • Mieszanka Alibabka 0.120 kg
  • Jaja 0.062 kg
  • Olej 0.062 kg
  • Woda 0.025 kg
  • Pasta orzechowa 0.025 kg

2. Sycylijski lekki mus migdałowy

  • Śmietana 0.500 kg
  • Mleko 0.125 kg
  • Top Mousse 0.125 kg
  • Pasta Sycylijski Migdał 0.080 kg

3. Krem truflowy z prażonymi migdałami

  • Śmietana 0.500 kg
  • Mleko 0.125 kg
  • Top Mousse 0.125 kg
  • Pasta Tartufone 0.100 kg
  • Prażone Migdały 0.040 kg

4. Wykonanie całości i dekoracja

  • Non Temp Dark 0.375 kg
  • Olej 0.075 kg
  • Variegato Fanta 5 zbóż 0.200 kg

Wykonanie

1

Spód orzechowy:

35min 180o

Składniki zmiksować na średnich obrotach 4-5 minut. Piec w temperaturze 180 st. C przez około 35 minut.

2

Sycylijski lekki mus migdałowy:

Wymieszać wszystkie składniki w mikserze rózgą na szybkich obrotach.

3

Krem truflowy z prażonymi migdałami:

Wymieszać wszystkie składniki w mikserze na szybkich obrotach. Dodać prażone migdały i ponownie wymieszać.

4

Wykonanie całości i dekoracja:

W tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć na dnie blat orzechowy. Podgrzać do zmiękczenia i wysmarować warstwę Variegato Fanta 5 zbóż, warstwę kremu truflowego unosząc go po bokach i nałożyć mus migdałowy. Na koniec wyłożyć ponownie krem truflowy, wyrównać i ściąć.  Wygładzić. Przygotowanie polewy: do rozpuszczonej czekolady Non Temp Dark dodać ciepły olej (czekolada i olej powinny mieć podobną temperaturę 40 st. C). Ciasto usunąć z formy, oblać czekoladową polewą i udekorować.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mieszanka Alibabka
Jaja
Olej
Woda
Pasta orzechowa
Śmietana
Mleko
Top Mousse
Pasta Sycylijski Migdał
Pasta Tartufone
Prażone Migdały
Non Temp Dark
Variegato Fanta 5 zbóż
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI