Blat orzechowy (60 x 40 cm)


Składniki
- Jaja - 12 szt. kg
- Cukier 0.240 kg
- Mąka 0.100 kg
- Orzech laskowy 0.260 kg
- Pasta z orzechów PNP 0.135 kg
- Płatki migdałowe 0.060 kg
Wykonanie
Blat orzechowy (60 x 40 cm):
Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Wlać żółtka i zamieszać na zmniejszonych obrotach maszyny. Wlać pastę i mieszając wsypać mąkę połączoną z rozdrobnionymi orzechami i płatkami migdałów. Wypiekać ok. 12 min. w temp. 190 st. C
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".