Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Panefit gryczany bułki

18-20min 230-200o

Składniki

  • Panefit Gryczany 1.000 kg
  • Woda do namoczenia 1.100 kg
  • Mąka pszenna typ 500 1.500 kg
  • Drożdże 0.100 kg
  • Woda 0.160 kg

Wykonanie

1

Panefit gryczany bułki:

Mieszankę należy namoczyć w podanej ilości ciepłej wody na godzinę. Następnie dodać pozostałe składniki i miesić.  Czas miesienia: 4 min. wolne i 3 min. szybkie obroty lub 7 min. wolne obroty. Temp. ciasta: 28 ºC.  Ciasto podzielić na presy o masie 2,40 kg i odstawić do odpoczynku na 15 min. Po tym czasie podzielić bułki w dzielarce, zaokrąglić lub nie i obtoczyć w posypce dekoracyjnej. Odstawić do pełnego rozrostu na 30-40 min.  Wypiek: 18-20 min. w temp. początkowej 230 ºC, spadającej do 200 ºC z zaparowaniem.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Panefit Gryczany
Woda do namoczenia
Mąka pszenna typ 500
Drożdże
Woda
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI