Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Paszteciki z farszami

15-16min 210o

Składniki

  • Mąka pszenna typu 500 2.500 kg
  • Woda 1.000 kg
  • Drożdże 0.200 kg
  • Mleko w proszku 0.120 kg
  • Margaryna 80% 0.200 kg
  • Sól 0.030 kg
  • Cukier 0.230 kg
  • Jaja 0.300 kg
  • Margaryna Puff Pastry 1.600 kg
  • Farsze gastronomiczne Suprima 3.000 kg

Wykonanie

1

Paszteciki z farszami:

Surowce na ciasto dozujemy do mieszałki, pamiętając że woda ma mieć temp. ok. 4-6 °C, a drożdże należy rozpuścić w wodzie. Ciasto mieszamy tylko do momentu połączenia składników. Ciasto po zamieszaniu formujemy i zostawiamy na 30 min. w temp. 4 °C. Kęs ciasta wałkujemy w formie gwiazdy i nakładamy margarynę, po czym ją zawijamy. Wałkujemy na trzy proste wałkowania (3 składania). Przed poddaniem ciasta dalszej obróbce należy je wstawić do chłodni na co najmniej 30 min. Przygotowane ciasto wałkujemy na grubość ok. 3 mm i wycinamy paski o szerokości 8 cm. Nadziewamy farszem i zawijamy w rulon który kroimy na paszteciki o długości 7 cm. Uformowane wyroby przekazujemy do garowni o temp. 30 °C, wilgotności 70% i pozostawiamy na ok. 20 min. Temp. wypieku: 210 °C. Czas wypieku: 15-16 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka pszenna typu 500
Woda
Drożdże
Mleko w proszku
Margaryna 80%
Sól
Cukier
Jaja
Margaryna Puff Pastry
Farsze gastronomiczne Suprima
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI