Paszteciki z farszami



Składniki
- Mąka pszenna typu 500 2.500 kg
- Woda 1.000 kg
- Drożdże 0.200 kg
- Mleko w proszku 0.120 kg
- Margaryna 80% 0.200 kg
- Sól 0.030 kg
- Cukier 0.230 kg
- Jaja 0.300 kg
- Margaryna Puff Pastry 1.600 kg
- Farsze gastronomiczne Suprima 3.000 kg
Wykonanie
Paszteciki z farszami:
Surowce na ciasto dozujemy do mieszałki, pamiętając że woda ma mieć temp. ok. 4-6 °C, a drożdże należy rozpuścić w wodzie. Ciasto mieszamy tylko do momentu połączenia składników. Ciasto po zamieszaniu formujemy i zostawiamy na 30 min. w temp. 4 °C. Kęs ciasta wałkujemy w formie gwiazdy i nakładamy margarynę, po czym ją zawijamy. Wałkujemy na trzy proste wałkowania (3 składania). Przed poddaniem ciasta dalszej obróbce należy je wstawić do chłodni na co najmniej 30 min. Przygotowane ciasto wałkujemy na grubość ok. 3 mm i wycinamy paski o szerokości 8 cm. Nadziewamy farszem i zawijamy w rulon który kroimy na paszteciki o długości 7 cm. Uformowane wyroby przekazujemy do garowni o temp. 30 °C, wilgotności 70% i pozostawiamy na ok. 20 min. Temp. wypieku: 210 °C. Czas wypieku: 15-16 min.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".