Quarkino serowe

Składniki
1. Ciasto
- Mix Quarkino 1.000 kg
- Jaja 0.170 kg
- Drożdże 0.050 kg
- Woda 0.220 kg
2. Nadzienie serowe
- Ser twarogowy 0.950 kg
- Cukier 0.150 kg
- Cukier waniliowy 0.010 kg
- Jaja 0.050 kg
- Krem budyniowy Sycyliana 0.050 kg
- Skrobia ziemniaczana 0.030 kg
- Bonificatore Agrolina Elenka kg
3. Wykonanie całości
- Pomada 0.200 kg
Wykonanie
Ciasto:
Wszystkie składniki wymieszać do uzyskania jednolitego ciasta. Czas mieszania ok. 10-12 min. (5 min. na wolnych + 5-7 min. na szybkich obrotach). Temperatura ciasta 25-27 ºC. Odstawić ciasto na 10 min. do spoczynku.
Nadzienie serowe:
Wszystkie surowce wymieszać razem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wykonanie całości:


Po zagarowaniu ciasto rozwałkować na prostokąt o dł. 150 cm i wysmarować równomiernie nadzienie. Zawinąć w roladę i pokroić na 28-30 kawałków o szerokości ok 5 cm. Każdy z kawałków włożyć do papilotki w pinie i przekazać do garowania. Czas rozrostu ok. 30-35 min. Wypiek w temp. 190 ºC ok. 20-25 min. Po wystudzeniu można podekorować pomadą!
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".