Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Quarkino serowe

Składniki

1. Ciasto

  • Mix Quarkino 1.000 kg
  • Jaja 0.170 kg
  • Drożdże 0.050 kg
  • Woda 0.220 kg

2. Nadzienie serowe

  • Ser twarogowy 0.950 kg
  • Cukier 0.150 kg
  • Cukier waniliowy 0.010 kg
  • Jaja 0.050 kg
  • Krem budyniowy Sycyliana 0.050 kg
  • Skrobia ziemniaczana 0.030 kg
  • Bonificatore Agrolina Elenka kg

3. Wykonanie całości

  • Pomada 0.200 kg

Wykonanie

1

Ciasto:

Wszystkie składniki wymieszać do uzyskania jednolitego ciasta. Czas mieszania ok. 10-12 min. (5 min. na wolnych + 5-7 min. na szybkich obrotach). Temperatura ciasta 25-27 ºC. Odstawić ciasto na 10 min. do spoczynku.

2

Nadzienie serowe:

Wszystkie surowce wymieszać razem do uzyskania jednolitej konsystencji.

3

Wykonanie całości:

20-25min 190o

Po zagarowaniu ciasto rozwałkować na prostokąt o dł. 150 cm i wysmarować równomiernie nadzienie. Zawinąć w roladę i pokroić na 28-30 kawałków o szerokości ok 5 cm. Każdy z kawałków włożyć do papilotki w pinie i przekazać do garowania. Czas rozrostu ok. 30-35 min. Wypiek w temp. 190 ºC ok. 20-25 min. Po wystudzeniu można podekorować pomadą!

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mix Quarkino
Jaja
Drożdże
Woda
Ser twarogowy
Cukier
Cukier waniliowy
Krem budyniowy Sycyliana
Skrobia ziemniaczana
Bonificatore Agrolina Elenka
Pomada
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI