Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Sernik japoński

Składniki

1. Ciasto Chocolada

  • Ciasto Chocolada 0.750 kg
  • Jaja 0.300 kg
  • Olej 0.340 kg
  • Woda 0.200 kg

2. Masa serowa

  • Top Cream 0.400 kg
  • Woda 0.800 kg
  • Ser tłusty homogenizowany 2.000 kg
  • Cukier puder 0.500 kg
  • Margaryna 80% 0.300 kg
  • Credi Fond Naturalny 0.800 kg
  • Woda 0.800 kg
  • Aromat Waniliowy kg

3. Dekoracja i wykończenie

  • Wiśnia w żelu 80% 2.000 kg
  • Woda 0.300 kg
  • Żelatyna 0.040 kg

Wykonanie

1

Ciasto Chocolada:

30min 170o

Wymieszać wszystkie składniki razem.  Czas mieszania: 2 min. na wolnych obrotach (paleta). Temp. pieczenia: 170 °C. Czas pieczenia: ok. 30 min.

2

Masa serowa:

Ubić Top Cream. Ser utrzeć z Credi Margaryną i połączyć z cukrem pudrem. Credi Fond Neutralny rozpuścić w letniej wodzie. Top Cream połączyć z masą serową i dodać Credi Fond Neutralny.  Dodać aromat.

3

Dekoracja i wykończenie:

Żelatynę łączymy z gorącą wodą. Łączymy razem z wiśniami w żelu. Na uprzednio przygotowany spód Ciasta Chocolada wylać masę serową, a następnie masę owocową. Czas pieczenia:  ok. 30 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Ciasto Chocolada
Jaja
Olej
Woda
Top Cream
Woda
Ser tłusty homogenizowany
Cukier puder
Margaryna 80%
Credi Fond Naturalny
Aromat Waniliowy
Wiśnia w żelu 80%
Żelatyna
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI