Sernik japoński

Składniki
1. Ciasto Chocolada
- Ciasto Chocolada 0.750 kg
- Jaja 0.300 kg
- Olej 0.340 kg
- Woda 0.200 kg
2. Masa serowa
- Top Cream 0.400 kg
- Woda 0.800 kg
- Ser tłusty homogenizowany 2.000 kg
- Cukier puder 0.500 kg
- Margaryna 80% 0.300 kg
- Credi Fond Naturalny 0.800 kg
- Woda 0.800 kg
- Aromat Waniliowy kg
3. Dekoracja i wykończenie
- Wiśnia w żelu 80% 2.000 kg
- Woda 0.300 kg
- Żelatyna 0.040 kg
Wykonanie
Ciasto Chocolada:


Wymieszać wszystkie składniki razem. Czas mieszania: 2 min. na wolnych obrotach (paleta). Temp. pieczenia: 170 °C. Czas pieczenia: ok. 30 min.
Masa serowa:
Ubić Top Cream. Ser utrzeć z Credi Margaryną i połączyć z cukrem pudrem. Credi Fond Neutralny rozpuścić w letniej wodzie. Top Cream połączyć z masą serową i dodać Credi Fond Neutralny. Dodać aromat.
Dekoracja i wykończenie:
Żelatynę łączymy z gorącą wodą. Łączymy razem z wiśniami w żelu. Na uprzednio przygotowany spód Ciasta Chocolada wylać masę serową, a następnie masę owocową. Czas pieczenia: ok. 30 min.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".