Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Sernik Wyśmienity

Składniki

1. Blat 60×40 cm

  • Mieszanka Fiorfiore Completo Cacao Master Martini 0.833 kg
  • Olej 0.312 kg
  • Woda 0.312 kg

2. Masa serowa

  • Ser President 4% 3.200 kg
  • Cukier 0.320 kg
  • Żótko jajek 0.500 kg
  • Fiorfiore La Glassa - mieszanka marcepanowa Master Martini 0.500 kg
  • Fiorfiore Royal - krem budyniowy Master Martini 0.200 kg
  • Białko jaja 0.800 kg
  • Cukier 0.360 kg
  • Margaryna Gioia Master Martini 0.600 kg
  • Żel Pomarańczowy Master Martini 0.300 kg

3. Ganasz

  • Śmietana Master Gourmet Master Martini 0.225 kg
  • Czekolada Ariba Latte Diamante Master Martini 0.450 kg
  • Syrop glukozowy 0.015 kg
  • Pasta Karmelowa 0.022 kg

Wykonanie

1

Blat 60×40 cm:

10min 190o

Wszystkie składniki mieszamy na wolnych obrotach płaskim mieszadłem przez 3 min. Następnie odpiekamy w temp. 190ºC ok.10 min.

2

Masa serowa:

60min 170o

Łączymy żółtka z miękką Gioią, dodajemy ser i mniejszą ilość cukru. Mieszamy. Ubijamy białko z pozostałą częścią cukru. Masę serową łączymy z ubitym białkiem oraz sypkimi składnikami: Fiorfiore La Glassa i Fiorfiore Royal, całość delikatnie mieszamy i wykładamy na wcześniej przygotowany i przesmarowany żelem blat.  Pieczemy w temperaturze 170°C przez około 60 minut.

3

Ganasz:

Master Gourmet gotujemy z syropem. Po zagotowaniu dodajemy czekoladę , mieszamy do rozpuszczenia; następnie dodajemy pastę karmelową. Ostudzony sernik oblewamy Ganaszem i dekorujemy posypką Caravella Fondente Scagliette.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mieszanka Fiorfiore Completo Cacao Master Martini
Olej
Woda
Ser President 4%
Cukier
Żótko jajek
Fiorfiore La Glassa - mieszanka marcepanowa Master Martini
Fiorfiore Royal - krem budyniowy Master Martini
Białko jaja
Margaryna Gioia Master Martini
Żel Pomarańczowy Master Martini
Śmietana Master Gourmet Master Martini
Czekolada Ariba Latte Diamante Master Martini
Syrop glukozowy
Pasta Karmelowa
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2024 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI

Chcę zapisać się na warsztaty

Zapis nie jest równoznaczny z udziałem w warsztatach, skontaktujemy się z Tobą celem ustalenia szczegółów i dogodnej dla Ciebie formy płatności.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Polmarkus Sp. z o.o. z siedzibą w 44-120 Pyskowice,, ul. Wyszyńskiego 62 NIP 9691285173