Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Mus czekoladowy

Składniki

  • Czekolada miodowa 0.090 kg
  • Czekolada deserowa 811 0.090 kg
  • Śmietana 34% Kuchmistrza 0.250 kg
  • Żelatyna 0.005 kg
  • Woda 0.015 kg

Wykonanie

1

Mus czekoladowy:

Żelatynę namoczyć, lekko ubić śmietanę. Rozpuścić czekolady doprowadzając je do temp. ok. 50 st.C. Do rozpuszczonej czekolady dodać łyżkę śmietany i zamieszać, dodać kolejne dwie łyżki śmietany i ponownie zamieszać. Na koniec dodać pozostałą ilość śmietany i mieszać, wlewając rozpuszczoną żelatynę. Można dodać likier.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Czekolada miodowa
Czekolada deserowa 811
Śmietana 34% Kuchmistrza
Żelatyna
Woda
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2023 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI

Chcę zapisać się na warsztaty

Zapis nie jest równoznaczny z udziałem w warsztatach, skontaktujemy się z Tobą celem ustalenia szczegółów i dogodnej dla Ciebie formy płatności.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Polmarkus Sp. z o.o. z siedzibą w 44-120 Pyskowice,, ul. Wyszyńskiego 62 NIP 9691285173