Polewa miodowa i wykonanie całości
Składniki
- Śmietana 0.150 kg
- Czekolada biała 0.125 kg
- Czekolada miodowa 0.125 kg
- Żelatyna 0.005 kg
- Woda 0.010 kg
Wykonanie
Polewa miodowa i wykonanie całości:
Polewa (ganache) miodowa: śmietanę zagotować, dodać czekoladę i poczekać kilka minut aż czekolada się roztopi. Wymieszać całość z dodatkiem upłynnionej żelatyny i przelać przez sitko. Wykonanie całości: podzielić biszkopt na dwie części. Do ramki o wymiarach 20 x 30 cm i wyłożyć ciemny biszkopt - pierwszą część. Nasączyć go lekko nakropką. Na biszkopt nałożyć przygotowaną masę prażynkową i rozsmarować. Po schłodzeniu masy prażynkowej nałożyć i wysmarować mus czekoladowy. Całość przykryć drugą częścią biszkopta. Kolejno biszkopt nakropić i wyłożyc połowę musu miód, ricotta, pomarańcza. Zatopić wcześniej przygotowaną żelkę pomarańczową i całość przykryć pozostałą ilością musu. Tak przygotowane ciastko przymrozić. Zalać ganachem miodowym.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".