Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Świąteczne pierniczki łasucha

25min 180o

Składniki

  • Mąka pszenna typu 500 0.350 kg
  • Cukier puder 0.300 kg
  • Margaryna 80% Kruszwica 0.150 kg
  • Jaja 0.200 kg
  • Proszek do pieczenia 0.010 kg
  • Czekolada ciemna Barry Callebaut 0.100 kg
  • Orzechy + migdały 0.100 kg
  • Przyprawa do piernika 0.020 kg
  • Non Temp Dark Bakels 0.400 kg

Wykonanie

1

Świąteczne pierniczki łasucha:

Margarynę tablerować do uzyskania puszystej masy, dodać cukier i jajka a następnie delikatnie wymieszać. Orzechy i migdały uprażyć i drobno posiekać, czekoladę rozkruszyć. Na końcu dodać mąkę z proszkiem. Ciasto szprycować na blachę 60 x 20 cm. Po wystygnięciu pokroić na trójkąty i oblać polewą Non Temp Dark. Temp. pieczenia: 180o C. Czas pieczenia: 25 min.  

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka pszenna typu 500
Cukier puder
Margaryna 80% Kruszwica
Jaja
Proszek do pieczenia
Czekolada ciemna Barry Callebaut
Orzechy + migdały
Przyprawa do piernika
Non Temp Dark Bakels
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI