Torcik delikatesowy

Składniki
1. Blat Completo Cacao
- Fior Fiore Completo Cacao 0.500 kg
- Olej 0.188 kg
- Woda 0.188 kg
2. Mus Angielski
- Śmietana 0.400 kg
- Fond neutralny 0.080 kg
- Woda 0.080 kg
- Pasta waniliowa 0.010 kg
- Pasta Cremottocento 0.050 kg
3. Warstwa owocowa
- Delifruit czarna porzeczka 0.250 kg
- Sanatine 0.020 kg
- Woda 0.050 kg
4. Mus czekoladowy
- Czekolada deserowa 811 0.100 kg
- Czekolada mleczna 823 0.100 kg
- Lekko ubita śmietana 0.300 kg
5. Glazura decorgelowa:
- Belnap 0.200 kg
- Woda 0.160 kg
- Decergel 0.500 kg
6. Glazura maracuja
- Decorgel maracuja 0.600 kg
- Żel Belnap 0.180 kg
- Woda 0.120 kg
Wykonanie
Blat Completo Cacao:


Wszystkie składniki wymieszać na średnich obrotach ok. 5 min. płaskim mieszadłem. Masę wyłożyć do form 30 x 20 cm a następnie wypiekać w temp. 180 C ok. 30-35 min.
Mus Angielski:
Połączyć wodę ze stabilizatorem. Dodać pasty smakowe i wymieszać. Dodać do ubitej śmietany, następnie nałożyć masę do rantu wyłożonego biszkoptem tak aby cała masa wypełniała ok. 40% wysokości. Nałożyć drugi mniejszy biszkopt i schłodzić.
Warstwa owocowa:
Sanatine połączyć z gorącą wodą i wymieszać z Delifruitem czarną porzeczką. Nałożyć owoce do rancików i zamrozić.
Mus czekoladowy:
Rozpuścić czekoladę w temp. 45-50 oC i połączyć z lekko ubitą śmietaną. Wylać do połowy rantu na wcześniej schłodzony krem angielski. Nałożyć zamrożoną czarną porzeczkę i przykryć pozostałą masą. Wyrównać i schłodzić.
Glazura decorgelowa::
Glazura decorgelowa: zagotować Belnap z wodą. Wymieszać Decorgel i połączyć z zagotowanym żelem. Oblewać najlepiej zamrożone torty.
Glazura maracuja:
Glazura maracujowa: zagotować wodę z żelem i natychmiast połączyć z Decorgelem maracuja a następnie przesmarować powierzchnię deseru maracuja. Możliwe jest użycie Decorgelu maracuja bezpośrednio z puszki, lecz wtedy Decorgel nie zastygnie. Na odpieczone ciasto nakładamy część musu śmietankowego, z reszty szprycujemy pasy pomiędzy które szprycujemy żelkę maracuja. Na górę nakładamy mus cytrynowy i wyrównujemy. Całość oblewamy glazurą o smaku maracui.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".