Żelka jagodowa i wykonanie całości
Składniki
- Frużelina jagodowa 0.700 kg
- Żelatyna 0.040 kg
- Woda 0.050 kg
- Nakropka 0.500 kg
- Porzeczka prażona 70% 0.200 kg
- Alaska jogurtowa 0.750 kg
- Woda 1.500 kg
- Śmietana 33% Suprima 1.500 kg
Wykonanie
Żelka jagodowa i wykonanie całości:
Wylać żelkę jagodową lub owocową i schłodzić. Przygotowaną masę śmietanową i 1/2 wylać na żelkę, wyrównać i przykryć blatem czekoladowym, delikatnie nakropić. Wylać pozostałą część masy śmietanowej, rozsmarować dodając prażoną porzeczkę tworząc tzw. marmurek. Odstawić do schłodzenia. udekorować według uznania. Temp. wypieku 180 st. C, czas wypieku 35 min.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".