Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Żelka jagodowa i wykonanie całości

Składniki

  • Frużelina jagodowa 0.700 kg
  • Żelatyna 0.040 kg
  • Woda 0.050 kg
  • Nakropka 0.500 kg
  • Porzeczka prażona 70% 0.200 kg
  • Alaska jogurtowa 0.750 kg
  • Woda 1.500 kg
  • Śmietana 33% Suprima 1.500 kg

Wykonanie

1

Żelka jagodowa i wykonanie całości:

Wylać żelkę jagodową lub owocową i schłodzić. Przygotowaną masę śmietanową i 1/2 wylać na żelkę, wyrównać i przykryć blatem czekoladowym, delikatnie nakropić. Wylać pozostałą część masy śmietanowej, rozsmarować dodając prażoną porzeczkę tworząc tzw. marmurek. Odstawić do schłodzenia. udekorować według uznania. Temp. wypieku 180 st. C, czas wypieku 35 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Frużelina jagodowa
Żelatyna
Woda
Nakropka
Porzeczka prażona 70%
Alaska jogurtowa
Śmietana 33% Suprima
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2024 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI

Chcę zapisać się na warsztaty

Zapis nie jest równoznaczny z udziałem w warsztatach, skontaktujemy się z Tobą celem ustalenia szczegółów i dogodnej dla Ciebie formy płatności.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Polmarkus Sp. z o.o. z siedzibą w 44-120 Pyskowice,, ul. Wyszyńskiego 62 NIP 9691285173