Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Torcik Malaga

Składniki

1. Blat Camargo

  • Mix Camargo 0.250 kg
  • Jaja 0.125 kg
  • Woda 0.050 kg

2. Blat ciemny Completo Cacao

  • Mix Completo Cacao 0.250 kg
  • Olej 0.094 kg
  • Woda 0.094 kg
  • Jaja 0.020 kg

3. Mus waniliowy

  • Śmietana Kuchmistrza 34% 0.350 kg
  • Śmietana Kuchmistrza 34% 0.070 kg
  • Woda 0.070 kg
  • Pasta waniliowa Ovovan 0.010 kg

4. Żelka rodzynkowa z adwokatem

  • Delifruit rodzynka w rumie 0.250 kg
  • Sanatine 0.020 kg
  • Woda 0.070 kg
  • Adwokat 0.080 kg

5. Mus na białej czekoladzie

  • Śmietana Kuchmistrza 34% 0.400 kg
  • Czekolada biała 0.150 kg
  • Adwokat 0.050 kg
  • Żelatyna 0.010 kg
  • Woda 0.030 kg

6. Wykończenie

  • Caravella Cover White albo Del Artigiano Bianco 0.300 kg
  • Olej 0.050 kg
  • Pasta waniliowa Ovovan 0.010 kg

Wykonanie

1

Blat Camargo:

25-30min 170-180 o

Blat camargo (propozycja na formę 20 x 30 cm - 2 biszkopty): wszystkie surowce ubijać przez 10 min. na średnich obrotach. Piec ok. 25-30 min. w temp. 170-180 st. C.

2

Blat ciemny Completo Cacao:

25-30min 170-180o

Blat ciemny Completo Cacao (propozycja na formę 20 x 30 cm - 2 biszkopty): wszystkie surowce mieszać liściem ok 5 min. na średnich obrotach. Wypiekać w temp. 170-180 st. C ok. 25-30 min.

3

Mus waniliowy:

Ubić śmietanę. W osobnej misce połączyć wodę z fondem neutralnym, dodać pastę i wymieszać. Na koniec dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.

4

Żelka rodzynkowa z adwokatem:

Zagotować wodę. Odważyć 0,070 kg gorącej wody, dodać Sanatinę i wymieszać. Kolejne produkty to delifruit rodzynka w rumie i adwokat. Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na formę lub mniejsze ranty tortowe wyłożone pergaminem lub w formy silikonowe.

5

Mus na białej czekoladzie:

Ubić śmietanę na 3/4. Namoczyć żelatynę. Podgrzać czekoladę do ok. 45-50 ºC i do czekolady dodawać śmietanę w trzech etapach. Na koniec mieszając wlać adwokat i żelatynę.

6

Wykończenie:

Wykończenie: polewę należy podgrzać w płaszczu wodnym, dodać olej, pastę i wymieszać.  Wykonanie: do ramki o wymiarach 20 x 30 cm, wys. 6 cm umieścić blat biały Camargo i lekko nasączyć ponczem z dodatkiem rumu. Kolejno nałożyć połowę kremu waniliowego, włożyć wcześniej przygotowaną żelkę rodzynkowo - adwokatową, nałożyć pozostałą ilość kremu waniliowego. Wysmarować i przykryć ciemnym blatem Caompleto Cacao. Następnie przygotować mus na białej czekoladzie, wyłożyć na ciemny blat i równomiernie wysmarować. Po zastygnięciu kremów, albo poprzez zmrożenie lub chłodzenie, całość oblać białą polewą z dodatkiem pasty waniliowej Ovovan.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mix Camargo
Jaja
Woda
Mix Completo Cacao
Olej
Śmietana Kuchmistrza 34%
Pasta waniliowa Ovovan
Delifruit rodzynka w rumie
Sanatine
Adwokat
Czekolada biała
Żelatyna
Caravella Cover White albo Del Artigiano Bianco
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI