Torcik Malaga

Składniki
1. Blat Camargo
- Mix Camargo 0.250 kg
- Jaja 0.125 kg
- Woda 0.050 kg
2. Blat ciemny Completo Cacao
- Mix Completo Cacao 0.250 kg
- Olej 0.094 kg
- Woda 0.094 kg
- Jaja 0.020 kg
3. Mus waniliowy
- Śmietana Kuchmistrza 34% 0.350 kg
- Śmietana Kuchmistrza 34% 0.070 kg
- Woda 0.070 kg
- Pasta waniliowa Ovovan 0.010 kg
4. Żelka rodzynkowa z adwokatem
- Delifruit rodzynka w rumie 0.250 kg
- Sanatine 0.020 kg
- Woda 0.070 kg
- Adwokat 0.080 kg
5. Mus na białej czekoladzie
- Śmietana Kuchmistrza 34% 0.400 kg
- Czekolada biała 0.150 kg
- Adwokat 0.050 kg
- Żelatyna 0.010 kg
- Woda 0.030 kg
6. Wykończenie
- Caravella Cover White albo Del Artigiano Bianco 0.300 kg
- Olej 0.050 kg
- Pasta waniliowa Ovovan 0.010 kg
Wykonanie
Blat Camargo:


Blat camargo (propozycja na formę 20 x 30 cm - 2 biszkopty): wszystkie surowce ubijać przez 10 min. na średnich obrotach. Piec ok. 25-30 min. w temp. 170-180 st. C.
Blat ciemny Completo Cacao:


Blat ciemny Completo Cacao (propozycja na formę 20 x 30 cm - 2 biszkopty): wszystkie surowce mieszać liściem ok 5 min. na średnich obrotach. Wypiekać w temp. 170-180 st. C ok. 25-30 min.
Mus waniliowy:
Ubić śmietanę. W osobnej misce połączyć wodę z fondem neutralnym, dodać pastę i wymieszać. Na koniec dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.
Żelka rodzynkowa z adwokatem:
Zagotować wodę. Odważyć 0,070 kg gorącej wody, dodać Sanatinę i wymieszać. Kolejne produkty to delifruit rodzynka w rumie i adwokat. Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na formę lub mniejsze ranty tortowe wyłożone pergaminem lub w formy silikonowe.
Mus na białej czekoladzie:
Ubić śmietanę na 3/4. Namoczyć żelatynę. Podgrzać czekoladę do ok. 45-50 ºC i do czekolady dodawać śmietanę w trzech etapach. Na koniec mieszając wlać adwokat i żelatynę.
Wykończenie:
Wykończenie: polewę należy podgrzać w płaszczu wodnym, dodać olej, pastę i wymieszać. Wykonanie: do ramki o wymiarach 20 x 30 cm, wys. 6 cm umieścić blat biały Camargo i lekko nasączyć ponczem z dodatkiem rumu. Kolejno nałożyć połowę kremu waniliowego, włożyć wcześniej przygotowaną żelkę rodzynkowo - adwokatową, nałożyć pozostałą ilość kremu waniliowego. Wysmarować i przykryć ciemnym blatem Caompleto Cacao. Następnie przygotować mus na białej czekoladzie, wyłożyć na ciemny blat i równomiernie wysmarować. Po zastygnięciu kremów, albo poprzez zmrożenie lub chłodzenie, całość oblać białą polewą z dodatkiem pasty waniliowej Ovovan.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".