Biszkopt
Składniki
- Migdał płatki 0.150 kg
- Mączka migdałowa 0.150 kg
- Cukier puder 0.300 kg
- Mąka 0.100 kg
- Białka 0.500 kg
- Cukier kryształ 0.300 kg
- Kropelki do zapiekania 0.080 kg
Wykonanie
Biszkopt:
Białka ubić na sztywno dodając etapami cukier kryształ. Po uzyskaniu gładkiej masy wymieszać ręcznie z pozostałą ilością sypkich produktów i kropelek do zapiekania. Powstałą masę wykładamy do czterech rantów i pieczemy w temp. 180 st. C ok. 20-25 min. do uzyskania złotego koloru.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".