Tort Pieniek

Składniki
1. Blaty czekoladowe (40×60 cm, 3 szt.)
- Komplet Czekoladowe Soft 1.000 kg
- Jaja 0.600 kg
- Olej roślinny 0.400 kg
- Woda 0.200 kg
2. Blaty z ciasta parzonego (40 x 60 cm, 3 sztuki)
- Komplet Ciasto Parzone 1.000 kg
- Woda 1.700 kg
- Olej roślinny 0.400 kg
3. Krem pomarańczowy
- Komplet Krem Volu 2.200 kg
- Woda 0.550 kg
- Komplet Stabilizator Pomarańczowy 0.440 kg
Wykonanie
Blaty czekoladowe (40×60 cm, 3 szt.):


Składniki ciasta czekoladowego połączyć i ubić na średnim biegu miksera. Gotową masę rozsmarować na papierze do wypieku. Czas mieszania 3 minuty. Temp. pieczenia 240 st. C. Czas pieczenia ok. 6 minut.

Blaty z ciasta parzonego (40 x 60 cm, 3 sztuki):


Komplet Ciasto Parzone połączyć z wodą i olejem, Wyrobić na średnim biegu miksera. Gotowe ciasto rozsmarować na papierze do wypieku i upiec. Czas ubijania około 3 minuty. Temp. pieczenia 210 st. C. Czas pieczenia 20 minut.

Krem pomarańczowy:
Komplet Stabilizator Pomarańczowy połączyć z wodą i ubitym gotowym kremem Komplet Volu. Powstały krem pomarańczowy rozsmarować po 600 g na blatach z ciasta parzonego, nałożyć blaty ciasta czekoladowego i rozsmarować kolejną warstwę kremu (po 400 g). Zwinąć dwie duże rolady składające się z 1,5 blatu. Rolady schłodzić, następnie pokroić w plastry o grubości około 6 cm podsypując białymi okruszkami.

Wykończenie:
Wierzch i boki posmarować gorącym żelem wykonanym na bazie Komplet Kiddy Gel Favourite i udekorować dowolnymi elementami czekoladowymi.

Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".