Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Tort Pieniek

Składniki

1. Blaty czekoladowe (40×60 cm, 3 szt.)

  • Komplet Czekoladowe Soft 1.000 kg
  • Jaja 0.600 kg
  • Olej roślinny 0.400 kg
  • Woda 0.200 kg

2. Blaty z ciasta parzonego (40 x 60 cm, 3 sztuki)

  • Komplet Ciasto Parzone 1.000 kg
  • Woda 1.700 kg
  • Olej roślinny 0.400 kg

3. Krem pomarańczowy

  • Komplet Krem Volu 2.200 kg
  • Woda 0.550 kg
  • Komplet Stabilizator Pomarańczowy 0.440 kg

Wykonanie

1

Blaty czekoladowe (40×60 cm, 3 szt.):

6min 240o

Składniki ciasta czekoladowego połączyć  i ubić na średnim biegu miksera. Gotową masę rozsmarować na papierze do wypieku. Czas mieszania 3 minuty. Temp. pieczenia 240  st. C. Czas pieczenia ok. 6 minut.

2

Blaty z ciasta parzonego (40 x 60 cm, 3 sztuki):

20min 210o

Komplet Ciasto Parzone połączyć z wodą i olejem, Wyrobić na średnim biegu miksera. Gotowe ciasto rozsmarować na papierze do wypieku i upiec. Czas ubijania około 3 minuty. Temp. pieczenia 210 st. C. Czas pieczenia 20 minut.

3

Krem pomarańczowy:

Komplet Stabilizator Pomarańczowy połączyć z wodą i ubitym gotowym kremem Komplet Volu. Powstały krem pomarańczowy rozsmarować po 600 g na blatach z ciasta parzonego, nałożyć blaty ciasta czekoladowego i rozsmarować kolejną warstwę kremu (po 400 g). Zwinąć dwie  duże rolady składające się z 1,5 blatu. Rolady schłodzić, następnie pokroić w plastry o grubości około 6 cm podsypując białymi okruszkami.

4

Wykończenie:

Wierzch i boki posmarować gorącym żelem wykonanym na bazie Komplet Kiddy Gel Favourite i udekorować dowolnymi elementami czekoladowymi.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Komplet Czekoladowe Soft
Jaja
Olej roślinny
Woda
Komplet Ciasto Parzone
Komplet Krem Volu
Komplet Stabilizator Pomarańczowy
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI