Tort Pomarańczowa Mamba

Składniki
1. Biszkopt czekoladowy
- Komplet Biszkopt Czekoladowy 1.000 kg
- Jaja 0.700 kg
- Woda 0.200 kg
2. Mus o smaku czekoladowo-pomarańczowym
- Mleko 0.600 kg
- Kajmak klasyczny 0.500 kg
- Komplet Kiddy Choco 0.900 kg
- Komplet Stabilizator Pomarańczowy 0.200 kg
- Komplet Krem Volu (gotowy) 1.200 kg
3. Polewa i wykończenie
- Komplet Kiddy Choco 0.500 kg
- Syrop skrobiowy 0.500 kg
- Śmietanka 30% 0.500 kg
- Komplet Stabilizator Neutralny 0.250 kg
Wykonanie
Biszkopt czekoladowy:
Składniki biszkoptu połączyć i ubić na szybkim biegu miksera. Gotowe ciasto nanieść do form i upiec. Po ostudzeniu pokroić na 3 warstwy. Naważka 310 g/1 sztuka. Czas ubijania 6 minut. Temperatura pieczenia 190 st. C. Czas pieczenia 30 minut.

Mus o smaku czekoladowo-pomarańczowym:
Mleko zagotować i połączyć ze stabilizatorem, kajmakiem i Komplet Kiddy Choco. Masę ostudzić do temperatury ok. 38 st. C, następnie wymieszać z gotowym kremem Volu. Gotowym musem przekładać warstwy biszkoptów. Biszkopt można nakropić syropem cukrowym.

Polewa i wykończenie:
Śmietankę zagotować i połączyć z syropem, Komplet Kiddy Choco i Stabilizatorem. Schłodzoną polewą oblać torty. Udekorować dowolnymi elementami czekoladowymi.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".